Ο Ιορδάνης Κωνσταντινίδης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο  Αγίας Παρασκευής Κοζάνης

Ο Ιορδάνης Κωνσταντινίδης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο  Αγίας Παρασκευής Κοζάνης

Παρουσία του Ολυμπιονίκη στο άθλημα της πάλης Ιοδράνη Κωνσταντινίδη και με τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, κ. Ειρηναίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Αναμνήσεις δασκάλων και μαθητών των Δημοτικών Σχολείων: Αγίου Χριστοφόρου και Καρυοχωρίου».

 

Η επετειακή εκδήλωση είχε ως στόχο να τιμήσει τους Δάσκαλους που υπηρέτησαν προσφέροντας αξίες και  γνώσεις στους μαθητές των δύο Δημοτικών Σχολείων: Αγίου Χριστοφόρου και Καρυοχωρίου από το 1950 ενδυναμώνοντας την εικόνα του δασκάλου στις νεότερες γενιές και στην κοινωνία γενικότερα. Την σπονδυλωτή, αποτελούμενη από τρία μέρη εκδήλωση επιμελήθηκε η Προϊσταμένη 1ου Δημοτικού Αγίας Παρασκευής Κοζάνης κα Αναστασία Μάγκου και υποστήριξε η Α/θμια Σχολική Επιτροπή  του Δήμου Εορδαίας.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης τελέστηκε τρισάγιο για τους κεκοιμημένους δασκάλους: Αναστάσιο Κύρου, Θεοχάρη Κυριακίδη, Νικόλαο Ντουρούκακαι Νικόλαο Τριανταφυλλίδη από τον Πατέρα Θωμάς Μανάδης με συλλειτουργό τον Πατέρα Ελευθέριο και τον ψάλτη Δημήτριο Τσομπάνο.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης οι μαθητές/τριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής μαζί με τους ωφελούμενους του Ειδικού Εργαστηρίου Πτολεμαΐδας παρουσίασαν ένα πολιτιστικό δρώμενο με αφορμή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι για τον επαναπατρισμό των  Καρυάτιδων: των «Μαγεμένων», επονομαζόμενων Καρυάτιδων της Θεσσαλονίκης που βρίσκονται στο Μουσείο του Λούβρου και της Καρυάτιδας της ακρόπολης που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο.

Στο τρίτο μέρος της επετειακής εκδήλωσης έγινε και η αποχαιρετιστήρια τελετή των μαθητών/τριών της ΣΤ΄ τάξης όπου δόθηκαν και τα αναμνηστικά για τη συνάντησή τους τον Ιούνιο του 2044! Ακολούθησε απονομή τιμητικών διακρίσεων.

Στο τέλος της απονομής έγινε η αδελφοποίηση των δύο δομών: 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής και Ειδικού Εργαστηρίου Πτολεμαΐδας παρουσία της Προέδρου του Ειδικού Εργαστηρίου Ελένης Χονδροματίδου.

Το δρώμενο έλαβε χώρα  την Πέμπτη 23 Μαΐου 2023, ώρα 11:00 π.μ. στον ειδικά διαμορφωμένο αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Χριστοφόρου παρουσία γονέων, εκπαιδευτικών και επίσημων προσκεκλημένων! Σε κλίμα χαράς, συγκίνησης, αγάπης, χαράς και εκπλήξεων έγινε η συνάντηση των συναδέλφων μεταξύ τους αλλά και με τους μαθητές τους ανασύροντας μνήμες και συναισθήματα μοναδικά αλλά και δάκρυα συγκίνησης!