Υπό την αιγίδα του ΣΕΟ η “Ειρηνοδρομία 2024”

 

«Η Ειρηνοδρομία και οι εκδηλώσεις μνήμης για τον Αλέξανδρο Παναγούλη είναι θεσμοί για την πόλη που αποτυπώνουν το δημοκρατικό, φιλειρηνικό και αγωνιστικό πνεύμα της κοινωνίας του Αγίου Δημητρίου. Αποτελούν, σήμα κατατεθέν για τον Άγιο Δημήτριο για αυτό και σκοπεύουμε να διευρύνουμε την απήχηση τους σε υπερτοπικό επίπεδο και να ενισχύσουμε τη δυναμική τους στην κοινωνία. Αυτή η εξωστρέφεια είναι ήδη ορατή από φέτος και επιβεβαιώνεται από την τεράστια αύξηση νέων, μεγάλων και ισχυρών χορηγών για τους αγώνες, αλλά και των χορηγών επικοινωνίας», δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Στέλιος Μαμαλάκης, καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στην Ειρηνοδρομία. «Η μαζική συμμετοχή πολιτών, από κάθε γωνιά της Αττικής, είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε, ως κοινωνία. Η ατομική συμμετοχή είναι η νίκη για τον καθέναν από εμάς», πρόσθεσε μιλώντας σε σχετική εκδήλωση.

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ευάγγελος Μπούρης, σημείωσε ότι πρόκειται για μια αναγνωρισμένη αθλητική διοργάνωση με έντονο κοινωνικό πρόσημο και τόνισε ότι οι διαδρομές για τα 5 και τα 10 χλμ του αγώνα είναι πιστοποιημένα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου.Στα σχολεία του Δήμου θα διατεθούν τα έσοδα.

 

Στο πάνελ συμμετείχαν Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, εκπρόσωποι σωματείων και επίσημων φορέων του αθλητισμού. Οι συμμετέχοντες στις τοποθετήσεις τους συνεχάρησαν το Δήμο Αγίου Δημητρίου για τη διοργάνωση της Ειρηνοδρομίας και το κοινωνικό μήνυμα που εκπέμπει για Ειρήνη, Δημοκρατία και Προστασία των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Σημείωσαν επίσης ότι η Ειρηνοδρομία είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μεταδώσουμε στους πολίτες – και ειδικά στα παιδιά- το μήνυμα για την αξία του αθλητισμού στη ζωή μας. Αναφέρθηκαν επίσης στη μείζονα σημασία της προώθησης του μαζικού αθλητισμού και εξήραν την πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής να διαθέσει στα σχολεία του Δήμου τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, μετά από την κάλυψη του κόστους της Ειρηνοδρομίας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και η γραμματέας του αείμνηστου Αλ. Παναγούλη, Ελένη Μπούρου.

Στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου, συμμετείχαν οι Μαρίκα Καρδαρά, εκπρόσωπος ΟΦΚΑ – Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Ειρηνοδρομίας και μέλος του ΕΑΣ, ΣΕΓΑΣ Πειραιά, Δημήτρης Θεοδωρίδης αντιπρόεδρος του ΟΦΚΑ, μέλος του ΣΕΓΑΣ και ομοσπονδιακός προπονητής Μεσαίων Αποστάσεων, Γιάννης Πίτσας, εκπρόσωπος Αθλητικού Συλλόγου ΠΗΓΑΣΟΣ, , Γεωργία Ελληνάκη αργυρή Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης  μέλος Ειδική Γραμματέας Συλλόγου Ολυμπιονικών, Βαλέριος Λεωνίδης Αργυρός Ολυμπιονίκης Άρσης Βαρών, Νίκος Τσατσακλάς Παραολυμπιονίκης στο Μαραθώνιο, Σωτήρης Γκαραγκάνης Αθλητής ΟΦΚΑ- Χρυσός στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με το Νάσο Γκαβέλα και πανελληνιονίκης και μέλος της Εθνικής Ομάδας, Ευαγγελία Ξυνού Αθλήτρια 25η στους Ολυμπιακούς του Πεκίνο στα 20χλμ. Βάδην, Νατάσα Ακτύπη 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μάντσεστερ της Αγγλίας και την 7η στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, Λεωνίδας Μπαϊρακτάρης εκπρόσωπος Εθελοντών – Ράδιοερασιτέχνης, Δημήτρης Λεβαντίνος Αθλητής 400m μετ’ εμποδίων, Ηλίας Μαυροειδέας Event Manager της MyRace, Δημάκη Ντενίζ Ολυμπιονίκης Τρίαθλον, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος Πρόεδρος ΠΣΑΤ.

Παρέστησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταυρόπουλος Κωνσταντίνος, ο γενικός γραμματέας Λεωνίδας Αμπελιώτης, οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού Αγγελική Σαραβελάκη, Οικονομικών Ιωάννης – Μάριος Μπάντος, Παιδείας Μαρία Αχουλιά – Σκριβάνου, Διοίκησης & ΚΕΠ Ελένη Κοντόγγονα, Εποπτείας της πόλης Γεώργιος Ταμπακόπουλος, Τεχνικών Υπηρεσιών Γεώργιος Κάππος, Καθαριότητας & Πρασίνου Κωνσταντίνος Κυριακάκης, ο διευθυντής του γραφείου δημάρχου Παντελής Ζωίλης, ο Κονδύλης Γιώργος πρόεδρος Β/θμιας, Σχολικής Επιτροπής, οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Αλεξόπουλος Κωνσταντίνος, Μιχάλης Καραϊσκάκης, Βασιλική Βαζαίου, ο δημοτικός σύμβουλος & επικεφαλής της παράταξης «Αγαπάμε την Πόλη μας, τον Άγιο Δημήτριο», Γιώργος Παπατριανταφύλλου και οι Βαρδάκη Μαρία Γ.Σ Πήγασος, κ. Μπαξεβάνης (προπονητής), ο Διευθυντής του 1ου Λυκείου Παύλος Σκαλτσογιάννης, η Υποδιευθύντρια κ. Παπασωτηρίου και ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου ο Δ. Παπαδάκης.