Η 41η Ειρηνοδρομία 2024 στην τελική ευθεία

Όλα έτοιμα για την 41η Ειρηνοδρομία και τα Παναγούλεια του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Περισσότερες από 1.400 συμμετοχές.

Περισσότεροι από 1.400 έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή στην 41η Ειρηνοδρομία, που πραγματοποιείται την Κυριακή 19 Μαΐου, στον Άγιο Δημήτριο, στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων (Σάββατο και Κυριακή) στη μνήμη των Αλέξανδρου Παναγούλη. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων μπορεί να αγγίξει τις 2.000.

Κατά τη διάρκεια της τελικής συνέντευξης Τύπου, ο δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Στέλιος Μαμαλάκης, δεσμεύτηκε ότι τα έσοδα από την Ειρηνοδρομία θα διατεθούν στα σχολεία του Δήμου.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Μαμαλάκης σημείωσε ότι το φιλειρηνικό μήνυμα όλων των εκδηλώσεων είναι φέτος πιο επίκαιρο από ποτέ. «Στην περιοχή μας οι πόλεμοι με θύματα αμάχους και παιδιά αυξάνονται και την ίδια ώρα η τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων, το καλοκαίρι στο Παρίσι, κάνουν πιο επιτακτικό από ποτέ το αίτημα εφαρμογής της Ολυμπιακής Εκεχειρίας».

Στο πάνελ συμμετείχαν Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, εκπρόσωποι σωματείων και επίσημων φορέων του Αθλητισμού. Στις τοποθετήσεις τους εστίασαν στη σημασία της Ειρηνοδρομίας και των διαχρονικών μηνυμάτων της, τα οποία – όπως είπαν – ταυτίζονται με τα ολυμπιακά ιδεώδη, για αυτό και είναι πανανθρώπινα και διαχρονικά.

Τόνισαν επίσης τη μεγάλη αξία της Ειρηνοδρομίας στην ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού και το γεγονός ότι αυτή εστιάζει στα παιδιά, ενώ εξήραν την πρωτοβουλία του Δήμου να διαθέσει στα σχολεία του Αγίου Δημητρίου μέρος των εσόδων από τις χορηγίες και τις συνδρομές της Ειρηνοδρομίας.

Επιπλέον συμμετείχαν και απηύθυναν χαιρετισμό η Εύη Μωραϊτίδου, αργυρή Ολυμπιονίκης στο πόλο 2004, αντιπρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών και εκπρόσωπος του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, ο Θεόδωρος Αλεξάς, Παραολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας και Εκπρόσωπος του Δ.Κ.Ο.Ε., ο Παναγιώτης Καραΐσκος νικητής του Αυθεντικού Μαραθωνίου και ο Γιώργος Καρδαράς πρόεδρος του ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ.