Η Ολυμπιονίκης Φωτεινή Βαβάτση στο σχολείο μας

 

Οι μαθητές της πέμπτης και της έκτης τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Πανοράματος, υποδέχθηκαν στο σχολείο τους την Ολυμπιονίκη τοξοβολίας Φωτεινή Βαβάτση.

Η κορυφαία Ολυμπιονίκης συζήτησε με τα παιδιά για τα οφέλη από την ενασχόληση με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με την τοξοβολία, προσπαθώντας με απλό και οικείο τρόπο να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις αξίες τού αθλητισμού στους ογδόντα μαθητές των δύο τάξεων του σχολείου.

Μέσα από την ανταλλαγή απόψεων τα παιδιά συνειδητοποίησαν ότι ο αθλητισμός προάγει τη σωματική υγεία αλλά τα βοηθά επίσης να αποκτήσουν αρετές όπως: πειθαρχία, επιμονή, αποφασιστικότητα, ικανότητα συγκέντρωσης. Στην συνέχεια μοιράστηκε μαζί τους στην πράξη τα μυστικά του αθλήματός της και τους προσέφερε την ευκαιρία να κάνουν μια προπόνηση στην τοξοβολία υπό τη επίβλεψή της.

Η Ολυμπιονίκης αποχαιρέτησε τα παιδιά παροτρύνοντας τα να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να τον κάνουν κομμάτι της ζωής τους.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος γνωριμίας των μαθητών της χώρας μας με τα Ολυμπιακά αγωνίσματα «Αθλητικός Προσανατολισμός» το οποίο εκπονεί τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ).