Το πρόγραμμα Σχολείο και Αθλητισμός στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου

«Σχολείο και Αθλητισμός» στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου

Ο Ολυμπιονίκες Βούλα Ζυγούρη (πάλη, Πρόεδρος ΣΕΟ) και Γιώργος Μαρκούλας (άρση βαρών, Γεν. Γραμματέας ΣΕΟ) την Πέμπτη 30/5/2024, συνάντησαν τους μαθητές της πέμπτης τάξης της σχολής “Hill Memorial School” στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου. Σημειώνεται ότι η σχολή Χιλ είναι το παλαιότερο σχολείο στην Ελλάδα, ιδρύθηκε από τον Αμερικανό ιεραπόστολο John Hill το 1831 και λειτουργεί αδιάκοπα μέχρι σήμερα.

Αφού ξεναγήθηκαν στο Μουσείο, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τα αθλήματα της πάλης και της άρσης και να συζητήσουν για τις προκλήσεις και τις προοπτικές του αθλητισμού, της μετάβασης στον πρωταθλητισμό αλλά και αποχώρησής του από αυτόν.

Με γνώμονα ότι ο αθλητισμός και το σχολείο είναι δύο συμπληρωματικές και όχι ανταγωνιστικές έννοιες δύο Ολυμπιονίκες μας κατέθεσαν την εμπειρία τους για το πως μπορούν να συνδυαστούν στην πράξη ο αθλητισμός ή και ο πρωταθλητισμός με την ακαδημαϊκή εξέλιξη. Ακολούθησε πολύ εποικοδομητική, διαδραστική συζήτηση στην οποία Μαρκούλας και Ζυγούρη απάντησαν στις ερωτήσεις των παιδιών και των δασκάλων τους.