Ο Δημήτρης Καφφάτος στο 21ο δημοτικό σχολείο Αθηνών

Ο Δημήτρης Καφφάτος στο 21ο δημοτικό σχολείο Αθηνών.

Εν αναμονή των 23ων Ολυμπιακών αγώνων του Παρισιού το καλοκαίρι, Δημήτρης Καφφάτος επισκέφτηκε το 21ο δημοτικό σχολείο Αθηνών την Πέμπτη 11/4/2014.

Ο Ολυμπιονίκης της χειροσφαίρισης και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών προσπάθησε με απλό και οικείο τρόπο να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις αξίες τού αθλητισμού στους μαθητές. Εκτός από τα μυστικά του χάντμπολ παρουσίασε στα παιδιά εμβληματικά αντικείμενα του ολυμπισμού που ανήκουν στην προσωπική συλλογή του, όπως δάδες Ολυμπιακών λαμπαδηδρομιών. Επίσης μοιράστηκε σημαντικές ιστορικές στιγμές από Ολυμπιακούς αγώνες του παρελθόντος όπως  η ιστορία του Ολυμπιονίκη του Βερολίνου Λουτζ Λονγκ, του αθλητής που αψήφησε τον Χίτλερ, προσφέροντας βοήθεια στον συναθλητή του Τζέσε Όουενς και σκοτώθηκε στο μέτωπο.

Μεταφέροντας τις εντυπώσεις του από την επίσκεψη δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Καφφάτος μετά την επίσκεψη: «Σήμερα είχα τη χαρά να επισκεφτώ το  21ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και να μιλήσω στα παιδιά για τη σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων και των Ολυμπιακών αξιών ως Ολυμπιονίκης. Ο ενθουσιασμός τους ήταν μεγάλος και είχαμε μια όμορφη συζήτηση με πολλές εκπλήξεις. Μια από αυτές ήταν όταν υποκλίθηκα στη μικρή Νεφέλη για να με στεφανώσει με τον κότινο όπου έφτιαξε μόνη της. Ας προάγουμε την αγάπη και τον σεβασμό μας στα μικρά μας παιδιά».