Η Βούλα Ζυγούρη με τον Δήμο Μπουλούκο στο 1ο γυμνάσιο Ζωγράφου

Η Βούλα Ζυγούρη με τον Δήμο Μπουλούκο στο 1ο γυμνάσιο Ζωγράφου

Λίγους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, η ολυμπιονίκης της πάλης προσκλήθηκε να επισκεφτεί το 1ο γυμνάσιο Ζωγράφου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από κοινού με τον κορυφαίο δημοσιογράφο και πρ. Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Επικοινωνίας και πρ. Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Δήμου Ζωγράφου κ. Δήμο Μπουλούκο ο οποίος ανήκει στους αποφοίτους του εν λόγω σχολείου.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών αναφέρθηκε σε ιστορικά στοιχεία που αφορούν την θεσμοθέτηση της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας, στην σημασία και τους συμβολισμούς της για το Ολυμπιακό κίνημα, στις λεπτομέρειες κατασκευής του πρώτου πυρσού (δάδας) και παρουσίασε ιστορικό φωτογραφικό υλικό από το ελληνικό και διεθνές τμήμα της πρώτης διαδρομής. Επίσης παρουσίασε διάφορες άλλες δάδες Ολυμπιακών λαμπαδηδρομιών από την συλλογή της.

Ο κ. Μπουλούκος, μετέφερε στα παιδιά λεπτομέρειες από την εμπειρία του στην δημοσιογραφική κάλυψη της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης των Ολυμπιακών αγώνων καθώς και χαρακτηριστικά περιστατικά από έλληνες και ξένους αθλητές που έχουν λάβει χώρα στους Ολυμπιακούς.

Την εκδήλωση, που διοργανώθηκε άρτια από την καθηγήτρια γαλλικών του σχολείου κα Δέσποινα Μακρένογλου και την διευθύντρια κα Λίντα Καρύδη την Τετάρτη 27/3/2024 με την αρωγή όλων των καθηγητών του γυμνασίου.