Ο Αθλητισμός Είναι Η Φωνή Μας – Ημερίδα συνεκπαίδευσης

 

Το Σάββατο 11 Μαϊου 2024 με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες (Ι.Δ.Ο.ΡΟ) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) και το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.), διοργανώνεται ημερίδα με θέμα “ο αθλητισμός είναι η φωνή μας¨.

Πρόκειται για διαδραστικό σεμινάριο – συνάντηση συνεκπαίδευσης  κωφών και ακουόντων αθλητών με στόχο την άρση των αποκλεισμών στην επικοινωνία μεταξύ κωφών και ακουόντων με όχημα τον αθλητισμό.

Η ημερίδα θα αποτελέσει επιπλέον ευκαιρία για την ΕΟΑΚ να παράσχει εμπεριστατωμένη ενημέρωση για το έργο της, για τις εξελίξεις στον παγκόσμιο αθλητισμό των κωφών και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κωφοί αθλητές στην καθημερινότητά τους.

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι οι ακούοντες αθλητές να γνωρίσουμε την γλώσσα των κωφών ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ κωφών και ακουόνων για να υπάρξει απρόσκοπτη επικοινωνία ανάμεσα σε όλους τους αθλητές. Διότι ο αθλητισμός πάνω από όλα ενώνει τους ανθρώπους και έχει ‘‘κοινή γλώσσα’’.

Σημειώνουμε ότι ιδρύτρια και Πρόεδρος του Ι.Δ.Ο.ΡΟ. είναι μία από τις καλύτερες αθλήτριες όλων των εποχών στο τριπλούν, το μέλος του Συλλόγου μας,  Ολυμπιονίκης κλασικού αθλητισμού, κα Όλγα Βασδέκη η οποία διακρίνεται γαι την αγάπη της στον  μηχανοκίνητο αθλητισμό και ιδιαίτερα στα ιστορικά αυτοκίνητα.

Ακολουθεί πρόγραμμα ημερίδας: