Η “Εκπαιδευτική Αναγέννηση” υποδέχθηκε τους Ολυμπιονίκες

Στον απόηχο της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης υποδέχθηκαν Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές και γιόρτασαν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού  και την 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, που θα ήρθαν σε επαφή με Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα, συζήτησαν μαζί τους για τη σπουδαιότητα της προσπάθειας, του στόχου, της διάκρισης, του συναγωνισμού και της επιτυχίας και κυρίως έμαθαν από «πρώτο χέρι» τα μυστικά των αθλημάτων.

Με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού,  του Προγράμματος ‘’BeActive’’ και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και το σύνθημα «Η Κίνηση δίνει Ζωή» τα παιδιά βίωσαν μια ημέρα άθλησης, παιχνιδιού και χαράς την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 και συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες και πλούσιες βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις.

Την αθλητική σχολική εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πρόεδρος του Προγράμματος ‘’BeActive’’ και Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης κ. Γιώργος Μαυρωτάς. Ο κ. Μαυρωτάς περιηγήθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στις αθλοπαιδιές που είχαν οργανωθεί. Άδραξε την ευκαιρία και συμμετείχε σε αθλητικές δραστηριότητες και έδωσε το δικό του μήνυμα στους μαθητές και στις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου για την αξία του αθλητισμού και της άθλησης, τόσο σε επίπεδο υγείας και ευεξίας όσο και ως ευχάριστη δραστηριότητα και πολύτιμη εμπειρία κοινωνικοποίησης και ομαδικότητας. Επίσης τιμήθηκε για την προσφορά του Προγράμματος ‘’BeActive’’ και την προώθηση του σχολικού αθλητισμού.

Εκτός του κ. Μαυρωτά το παρόν έδωσαν οι Ολυμπιονίκες Γιώργο Τζελίλης (άρση βαρών), Αλέξανδρος Αλβανός και Γιώργος Χαλκίδης (χειροσφαίριση), Νίκος Σκιαθίτης και Γιάννης Τσίλης (κωπηλασία) και Ιωάννα Μπούζιου (Softball). Τους σημάδευσε ο Παραολυμπιονίκης Γιάννης Κωστάκης (κολύμβηση), οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές Άγγελο Λεμάνης (ιστιοπλοΐα),  και Πηνελόπη Νίκα (LaserRun) καθώς και μια πλειάδα πρωταθλητών και πρωταθλητριών από διάφορα αθλήματα.

Εκτός από την παρουσίαση των αθλημάτων, οι συνεργάτες της Εθνικής Ολυμπιακή Ακαδημίας Σπύρος Αυγουστής και η εκπρόσωπος της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024» Salome Allain παρουσίασαν τα «Νέα Αθλήματα» που θα δούμε στο Παρίσι, αλλά και τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα από ένα παιχνίδι με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στις ερωτήσεις του οποίου απάντησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες.

Στην συνέχεια , δάσκαλοι, καθηγητές Φυσικής Αγωγής και μαθητές από την Ε΄ και τη ΣΤ΄ Δημοτικού συγκεντρώθηκαν στο Θέατρο, τίμησαν τους αθλητές και τις αθλήτριες που επισκέφτηκαν το Σχολείο μας και τους απένειμαν Τιμητικές Πλακέτες.

Στο τέλος της εκδήλωσης, αθλητές και οι αθλήτριες ευχαρίστησαν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την πρόσκληση στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, τόνισαν την αξία του αθλητισμού, της επιμονής, του στόχου, της ομαδικότητας, της προσπάθειας και του «Ευ Αγωνίζεσθαι».