Επτά Ολυμπιονίκες στην έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού

 

Με την συμμετοχή επτά Ολυμπιονικών ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής εβδομάδας αθλητισμού  #BeActive 2022 για την Ελλάδα στα Εκπαιδευτήρια Κωστέας-Γείτονας στην Παλλήνη.

Μετά από δυο χρόνια ιδιαίτερων συνθηκών και περιορισμών λόγω της πανδημίας, το #BeActive συνεχίζει να αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη των πολιτών να παραμείνουν σωματικά δραστήριοι,  αλλά και την αυξημένη ζήτηση παροχής πολλαπλών  ευκαιριών άθλησης. Γι’ αυτό τον λόγο, για τα επόμενα δυο χρόνια η εκστρατεία θα επικεντρωθεί στην υποστήριξη πρωτοβουλιών που θα στοχεύουν στην ανάκαμψη του αθλητισμού. Γενικά οι δράσεις του προγράμματος απευθύνονται σε ένα μεγάλο εύρος πληθυσμού ενώ αυτές που θα πραγματοποιηθούν φέτος στοχεύουν στην υγιή ενασχόληση κυρίως των νέων, αλλά και στη διοργάνωση αθλητικών δράσεων με περιορισμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Για τα πολλαπλά οφέλη της άσκησης και της ισορροπημένης διατροφής αλλά και για τις εμπειρίες τους από τον χώρο του πρωταθλητισμού, μίλησαν στα παιδιά ο Πρόεδρος της Επιτροπής μας BeActiveHellas, Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης και Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, η Εθνική Πρέσβειρα BeActive, Ολυμπιονίκης πάλης και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) Βούλα Ζυγούρη, η Ολυμπιονίκης Τριπλούν Όλγα Βασδέκη, η Ολυμπιονίκης Άρσης Βαρών Χριστίνα Ιωαννίδη, ο χρυσός Ολυμπιονίκης Συγχρονισμένων Καταδύσεων Θωμάς Μπίμης, ο αργυρός Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας Βασίλης Πολύμερος, η Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας Χρύσα Μπισκιτζή και η  Εθνική Πρέσβειρα BeActive  και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Τάε Κβο Ντο Μαρία Καρπαθάκη.

Στην καταπληκτική εκδήλωση οι μαθητές είχαν την ευκαιρία για μια διαδραστική συζήτηση με τους διακεκριμένους αθλητές της χώρας μας, έλαβαν αυτόγραφα από αυτούς και τους ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του σχολείου τους.

Ευχαριστούμε τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής Ανδρέα Γιαννάκη για τον συντονισμό της εκδήλωσης και την διεύθυνση του σχολείου για της άρτια φιλοξενία!
Top