Υπό την αιγίδα του ΣΕΟ το “Άγγελος Φέτσης 2022” – Τιμήθηκε ο Γιάννης Χρήστου

Το Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου, διεξήχθη στην Πάργα αθλητικό και πολιτιστικό διήμερο προς τιμή του Άγγελου Φέτση,  μιας πολυτάλαντης αθλητικής προσωπικότητας του περασμένου αιώνα. Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν αγώνες  ανωμάλου δρόμου 20χλμ και αγώνες τριάθλου . Την Κυριακή ακολούθησε έκθεση φωτογραφίας και ομιλίες προς τιμήν του Άγγελου Φέτση και η βραδιά έκλεισε με την Φιλαρμονική Ορχήστρα Λευκίμμης Κέρκυρας.

Διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν ο Ναυτικός Όμιλος Πάργας, η οποία εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Γιάννης Χρήστου ως εκπρόσωπος  και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (Σ.Ε.Ο) παρευρέθηκε στην εκδήλωση στην οποία αφού  τέλεσε βραβεύσεις στους νικητές των αγώνων τριάθλου την πρώτη μέρα,  βραβεύτηκε τη δεύτερη και ο ίδιος με το αγαλματίδιο του Άγγελου Φέτση.

Ο Γιάννης Χρήστου τόνισε στην ομιλία του την αναγκαιότητα και την σπουδαιότητα της διεξαγωγής πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων στη σύγχρονη κοινωνία που τείνει να χάσει τα ιδανικά της και να ξεχάσει την ιστορία της. Επισήμανε επίσης ότι είναι χρέος του ίδιου και όλων των Ολυμπιονικών να προάγουν υγιή πρότυπα , να προωθούν τα ολυμπιακά ιδεώδη (φιλιά , ευγενής άμιλλα, ευ αγωνίζεσθε, κτλ) καθώς επίσης και οι εκάστοτε τοπικοί παράγοντες να συνεισφέρουν σε  παρόμοιες δράσεις ώστε να κρατηθούν όρθιοι οι δύο βασικοί πυλώνες ανάπτυξης που κληρονομήσαμε από τους αρχαίους μας προγόνους, ο Ολυμπισμός και ο Πολιτισμός.

https://fouit.gr/2022/09/26/i-parga-timise-ton-gianni-christoy-fotografies/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&fbclid=IwAR3hiBkbUu6hzKQVqVSJH0-fmx9GCywcObikZdenlxpJbHfiVrzM08rNQQI