Σ.Ε.Ο. ΚΑΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Βερούλη Άννα

Άννα Βερούλη:
υποψήφια Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής στις επικείμενες Ευρωεκλογές 2024.

Η Άννα Βερούλη ήταν η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια με χρυσό μετάλλιο σε μεγάλους αγώνες στην ιστορία του Ελληνικού Αθλητισμού. Στα εγκαίνια  του Ολυμπιακού μας Σταδίου το 1982, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό
στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Στίβου, ενώ την επόμενη χρονιά το 1983, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Ελσίνκι, που ήταν το πρώτο μετάλλιο για τη χώρα μας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η Άννα Βερούλη επίσης υπήρξε:

– Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Αττικής 1990-2002 (Αθλητισμός – Παιδεία)
– Αντινομάρχης Αθηνών στην Υπερνομαρχία Αθηνών Πειραιώς με Υπερνομάρχη την Φώφη Γεννηματά σε θέματα Οικονομικών και Αθλητισμού (2003-2007)
– Αντινομάρχης Οικονομικών και Πρόεδρος του Διευρυμένου Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών Πειραιώς στην Υπερνομαρχία
Αθηνών (2007-2012)
– Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ολυμπιακού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης» (ΟΑΚΑ) 2000-2004
– Μέλος της Εθνικής Επιτροπής για θέματα σχολικού Αθλητισμού στην ΓΓΑ (1996-2009)

Η κ. Άννα Βερούλη είναι:

– Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
– Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1981 έως και σήμερα και μέλος του τομέα Αθλητισμού του κόμματος.
– Μέλος της Εθνικής επιτροπής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑΘΗΝΑ 1997
– Επίτιμο Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ)

 

 

Δήμας Πύρρος

Ο τρείς φορές χρυσός Ολυμπιονίκης και υποψήφιος Ευρωβουλευτής  της  Νέας Δημοκρατίας Πύρρος Δήμας, δηλώνει έτοιμος για τη μάχη των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.     

 

 

Ξεκινώντας τη μάχη για την Ελλάδα στην Ευρώπη

«Η θετική μου ανταπόκριση στην τιμητική πρόταση που μου έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να εκπροσωπήσω τα Ελληνικά συμφέροντα και τις Ευρωπαϊκές αξίες στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν χρέος μου αλλά και ύψιστη επιθυμία μου.

Συστρατεύομαι με τη Νέα Δημοκρατία, τη βασική εκσυγχρονιστική και μεταρρυθμιστική πολιτική δύναμη της χώρας, και ξεκινάω τον αγώνα για τη διαχείριση των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη όπως η ασφάλεια, η διασφάλιση τω ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι οικονομικές προκλήσεις. Παράλληλα, ως άνθρωπος του αθλητισμού, βασικός μου στόχος είναι να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην περαιτέρω προώθηση και ανάπτυξη του αθλητικού τομέα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.»

 

Το μεγάλο στοίχημα για τον αθλητισμό

«Πιστεύω ακράδαντα πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να κάνει  περισσότερα για  την ανάπτυξη μιας βιώσιμης πολιτικής αθλητισμού που βασίζεται στην ακεραιότητα και τις αξίες. Την ίδια στιγμή οφείλει να θέσει στόχους και να εφαρμόσει έξυπνες στρατηγικές για να αυξηθεί η συμμετοχή στον αθλητισμό και στη σωματική άσκηση, στοιχεία που θωρακίζουν την  υγεία  και  προωθούν έναν ενεργό και φιλικό  προς το περιβάλλον τρόπο ζωής.

Σκοπός μου είναι επίσης να παλέψω για την καταπολέμηση του φαινομένου της διαφθοράς στο χώρο αλλά και για τη διασφάλιση της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών στον αθλητισμό. Αυτό που αποτελεί  ύψιστη προτεραιότητα  για μένα  είναι  να γίνει κατανοητό στην Ευρωπαϊκή μας οικογένεια το πόσο καταλυτικός  είναι ο ρόλος του αθλητισμού για την κοινωνία και κυρίως για τη νέα γενιά. Τα ιδεώδη που τον διέπουν είναι το καλύτερο μέσο εκπαίδευσης και εκτόνωσης για τα παιδιά μας»

 

 

Μπεκατώρου Σοφία

 

Η Ολυμπιονίκης και υποψήφια ευρωβουλευτής Σοφία Μπεκατώρου μίλησε, μεταξύ άλλων, για την απόφασή της να συμπλεύσει με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Για την υποψηφιότητα της στην Ευρωβουλή δήλωσε, μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης 10 Απριλίου στο Live News, την πρόθεσή της ότι το πεδίο που θα ήθελε να προσφέρει είναι: «Με την παιδεία, με την σωστή διακυβέρνηση αλλά και με το περιβάλλον».

Σοφία Μπεκατώρου: «Συντάσσομαι με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ενδιαφέρεται να ακούσει κάτι καινούργιο»

Στην ερώτηση γιατί επέλεξε να είναι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Παρακολουθώ την επικαιρότητα τα τελευταία τρία χρόνια πολύ. Συντάσσομαι με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον απλούστατο λόγο ότι ενδιαφέρεται να ακούσει κάτι καινούργιο. Ενδιαφέρεται να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα που να μας χωράει όλους. Ψήφισα τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, αν και προέρχομαι από μια δεξιά οικογένεια».

Σοφία Μπεκατώρου: «Είμαι έτοιμη να πάρω θέση»

Η ίδια τόνισε: «Είμαι έτοιμη να πάρω θέση, ο ένας περιμένει τον άλλο και κανείς δεν κάνει τίποτα. Διαπίστωσα ότι αν τώρα δεν κάνουμε κάτι, θα δούμε και πολύ χειρότερα».

 

 

 

Πατουλίδου Βούλα

Το όνομα της Βούλας Πατουλίδου ανακοινώθηκε και επίσημα σήμερα από τη Νέα Δημοκρατία, για το ψηφοδέλτιό της στις Ευρωεκλογές.

Η ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης περίμενε τις… επίσημες ανακοινώσεις για κάτι που εδώ και λίγο καιρό είχε… βουίξει ο ελληνικός στίβος, με την βορειοελλαδίτισσα πρωταθλήτρια να κάνει και την πρώτη της ανάρτηση και να δηλώνει «έτοιμη για τον… στίβο» της Ευρώπης.

«Έτοιμη για τον “στίβο” του Ευρωκοινοβουλίου. Με όλους τους Έλληνες,κάτω από την ίδια σημαία. Για την Ελλάδα» έγραψε στα σόσιαλ η Βούλα Πατουλίδου.