Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (Σ.Ε.Ο.)

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (Σ.Ε.Ο.)

Μετά την ανάδειξή του από την Γενική Συνέλευση της προηγούμενης Τετάρτης, συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (Σ.Ε.Ο.)

Η σύνθεσή του εννεαμελούς ΔΣ για την επόμενη διετία διαμορφώθηκε ως εξής:

Πρόεδρος:                                 Βούλα  Ζυγούρη             (πάλη)

Αντιπρόεδρος:                          Εύη Μωραϊτίδου             (υδατοσφαίριση)

Γενικός Γραμματέας:              Γιώργος Μαρκούλας        (άρση βαρών)

Ειδική Γραμματέας:                Γεωργία Ελληνάκη          (υδατοσφαίριση)

Ταμίας:                                      Απόστολος Τασκούδης    (πάλη)

Μέλη:                                         Δημήτρης Καφφάτος      (χειροσφαίριση)

Ζαχαρούλα Καρυάμη      (ρυθμική γυμναστική)

Γιάννης Χρήστου            (κωπηλασία)

Νικόλαος Συρανίδης       (καταδύσεις)

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) λειτουργεί από το 1985 με πρωταρχικό σκοπό την διάδοση και την ανάπτυξη του φίλαθλου πνεύματος, των Αρχών του Ολυμπισμού και της ευγενούς άμιλλας. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΟ θα εντείνει τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση και θα παρέμβει με κάθε θεμιτό και νόμιμο τρόπο στις διάφορες διαδικασίες που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την προαγωγή του αθλητισμού.

Με γνώμονα τον καλύτερο συντονισμό του έργου του Συλλόγου μας στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδος ανατέθηκαν καθήκοντα Εφόρων Βορείου Ελλάδος στους βορειοελλαδίτες Γιάννη Χρήστου και Απόστολο Τασκούδη.

 

Ξεκινώντας μια νέα θητεία στη θέση της Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών η Βούλα Ζυγούρη μεταξύ άλλων είπε: «… ευχαριστώ τους συναδέλφους Ολυμπιονίκες τόσο για την αναγνώριση του έργου που φέραμε εις πέρας με το απελθόν ΔΣ κατά την διάρκεια της προηγούμενης θητείας μας όσο και για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Μια εμπιστοσύνη που μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω να κάνω ότι μπορώ ανάδειξη της αξίας του αθλητισμού ως κοινωνικό αγαθό και του ρόλου των Ολυμπιονικών ως θετικών προτύπων για τους αυριανούς πολίτες».  

 

 

Στο ίδιο κλίμα η αργυρή Ολυμπιονίκης της Αθήνας Εύη Μωραϊτίδου δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη για την ανανέωση μου και ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που για μια ακόμα φορά μου έδειξαν οι συναθλητές μου. Θα συνεχίσω, μαζί με όλα τα μέλη του Συλλόγου,  να κάνω ότι μπορώ για την διάδοση των Ολυμπιακών αξιών και των ιδανικών του αθλητισμού και καλώ όλους να πλαισιώσουν το νέο ΔΣ στις δράσεις της επόμενης διετίας»

 

Σταθερός στο πόστο του Ταμία ο Απόστολος Τασκούδης είπε: «Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και να εκπροσωπώ όλους αυτούς τους μεγάλους έλληνες αθλητές που έχουν σηκώσει την σημαία μας στους ώμους τους με τις διακρίσεις τους. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας»

Με αυξημένες αρμοδιότητες για στην ιδιαίτερη πατρίδα του ο Γιάννης Χρήστου δήλωσε: : «Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους ολυμπιονίκες για την εμπιστοσύνη και την στήριξη που δείξανε στο πρόσωπο μου. Το νέο ΔΣ θα συνεχίσει να υπηρετεί τους ολυμπιονίκες και να προάγει τα ολυμπιακά ιδεώδη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εγώ δεσμεύομαι να υπηρετήσω τον σύλλογο από οποίο πόστο και εάν μου ζητηθεί»

Η επίσης επανεκλεγείσα χάλκινη Ολυμπιονίκης της ρυθμικής Χαρά Καρυάμη είπε σχετικά: «Είμαι πολύ χαρούμενη για την επανεκλογή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών ειδικά σε μέσα σε αυτή την τόσο σημαντική, επετειακή, Ολυμπιακή χρονιά που αναμένεται να προσφέρει στην χώρα μας πολλούς νέους Ολυμπιονίκες τους οποίους ανυπομονούμε να εντάξουμε στον Σύλλογό μας!»

Για πρώτη φορά, Γιώργος Μαρκούλας από την άρση βαρών εκλέγεται και αναλαμβάνει Γενικός Γραμματέας του ΣΕΟ. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας είπε: «Καταρχάς Θέλω να συγχαρώ όλα τα μέλη για την εκλογή τους στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την εκλογή μου στην θέση του Γενικού Γραμματέα.  Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε αξία το ιδιαίτερο έργο που προσφέρει ο σύλλογος και σας εύχομαι από καρδιάς δύναμη στο έργο που έχει αναλάβει ο καθένας μας»

Νεοεισερχόμενη στο ΔΣ του ΣΕΟ και η αργυρή ολυμπιονίκης του πόλο Γεωργία Ελληνάκη δήλωσε αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα της Ειδικής Γραμματέως: «Θέλω να εκφράσω τις πιο θερμές ευχαριστίες στους συναθλητές μου που με τίμησαν με την ψήφο τους και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Από τη νέα θέση μου, εύχομαι να σταθώ με αξιοπρέπεια και μαχητικότητα για να συνεχίσουμε το έργο του Συλλόγου μας και να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας»

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 2004 Νίκος Συρανίδης, ως επίσης νέο μέλος του ΔΣ του ΣΕΟ, δήλωσε μετά την εκλογή του: «Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που με τιμήσατε με την πραγματικά πολύτιμη ψήφο σας και με εμπιστευθήκατε να σας εκπροσωπήσω στο νέο ΔΣ. Καλή επιτυχία σε όλους μας»   

Μετά από σειρά ετών απουσίας από το ΔΣ του Συλλόγου μας ο Δημήτρης Καφφάτος επανεκλέγεται λέγοντας: «Με χαρά αναλαμβάνω καθήκοντα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών. Θα προσπαθήσω να προσφέρω για την ανάπτυξη και ενίσχυση του συλλόγου, προωθώντας τις αξίες του αθλητισμού και της συνεργασίας. Ευχαριστώ για την ψήφο εμπιστοσύνης όλους τους ολυμπιονίκες».