Λάμψη αστέρων στη λαμπρή εκδήλωση των AQUAWARDS
Έλαμψαν τα αστέρια του υγρού στίβου στη λαμπρή τελετή που έλαβε χώρα στην κατάμεστη αίθουσα εδηλώσεων της ΕΟΕ, το βράδυ της Δευτέρας (10/3/2025) και στην οποία η ΚΟΕ τίμησε τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και τις επί μέρους κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις της περασμένης χρονιάς (2024), σε όλα της τα αθλήματα.
Στα “Aquawards” βραβεύθηκαν, εξάλλου και προσωπικότητες με μεγάλη προσφορά στον υγρό στίβο. Τη γιορτή των aquatics τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Ισίδωρος Κούβελος, ο Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος, βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες και εκπρόσωποι κομμάτων, αθλητικών ομοσπονδιών, σωματείων και φορέων, σύσσωμο το ΔΣ της ΚΟΕ, αθλητές, προπονητές και πλήθος κόσμου.
Την εκδήλωση προλόγισε ο οικοδεσπότης Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος ο οποίος μεταξύ άλλων είπε προλογίζοντας την εκδήλωση: «… Απόψε, βραβεύουμε 116 αθλητές και αθλήτριες, καθώς και 34 προπονητές, οι οποίοι ξεχώρισαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, φτάνοντας μέχρι την 8η θέση, όπως ορίζει η Ολυμπιακή Χάρτα, καθώς και εκείνους που κατάκτησαν μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα που καλλιεργεί η ΚΟΕ. Η εντυπωσιακή αυτή «συγκομιδή» βραβεύσεων, με αποκορύφωμα το αργυρό μετάλλιο του Απόστολου Χρήστου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι αδιάψευστος μάρτυρας ότι το 2024 υπήρξε μια μοναδική αθλητική χρονιά για την ΚΟΕ. Μια χρονιά που θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη όλων μας, όσων υπηρετούμε τον αθλητισμό στη χώρα μας, και ιδιαίτερα στον υγρό στίβο…».
Χαιρετισμό απηύθυναν, εξάλλου, ο Υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Ισίδωρος Κούβελος.
Ανάμεσα σε πολυάριθμους διακεκριμένους αθλητές και αθλήτριες και τους προπονητές και προπονήτριές τους που βραβεύτηκαν και τιμήθηκα, οι Ολυμπιονίκες:
Απόστολος Χρήστου και ο προπονητής του Παναγιώτης Βελέντζας
Ευαγγελία Πλατανιώτη – Μαλκογεώργου Σόφια και οι προπονήτριες τους Γκούτσεβα Αναστασία και Τσερνέτσκα Ναταλία
Κριστιάν Γκολομέεβ και ο προπονητής του Άκης Οικονόμου
Ο υδατοσφαιριστές: Στυλιανός Αργυρόπουλος Κανακάκης, Άγγελος Βλαχόπουλος, Ιωάννης Φουντούλης, Δημήτριος Σκουμπάκης, Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς , Εμμανουήλ Ζερδεβάς, Νικόλαος Γκίλλας, Νικόλαος Σπυρίδων Παπανικολάου, Κωνσταντίνος Κάκαρης, Παναγιώτης Τζωρτζάτος, Ευστάθιος Καλογερόπουλος, Γεώργιος Δερβίσης, Δημήτριος Νικολαίδης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης και οι προπονητές τους Θεόδωρος Βλάχος και Αναστάσιος Σχίζας
Οι υδατοσφαιρίστριες: Ασημάκη Αλεξάνδρα, Γιαννοπούλου Αθηνά Δήμητρα, Διαμαντοπούλου Χρυσή, Ελευθεριάδου Νικόλ, Ιωάννα Χυδηριώτη, Μυριοκεφαλιτάκη Μαρία, Νίνου Ειρήνη, Ξενάκη Έλενα, Πάτρα Μαρία, Πλευρίτου Βάσω, Πλευρίτου Ελευθερία, Πλευρίτου Μαργαρίτα και Προπονητές και η προπονήτρια τους Τάσος Πυρπιρίδης, Φώντας Λεμπέσης και Αλεξία Καμμένου
Την ειδική βράβευση των αθλητριών της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Χρυσής Διαμαντοπούλου, Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου και Ιωάννα Χυδηριώτη που σταματούν την ενεργό δράση τους πραγματοποίησαν οι αργυρές Ολυμπιονίκες υδατοσφαίρισης Βούλα Κοζομπόλη (Πρόεδρος ΕΣΟΑ και μέλος ΕΟΕ) και Γεωργία Ελληνάκη (Ειδική Γραμματέας και εκπρόσωπος Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών)