Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας «Για τα παιδιά, γινόμαστε ασπίδα» – Πρώτος σταθμός: ΟΑΚΑ, στην Πύλη Α’
Στο πλαίσιο της Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας 2024-2026, το Υπουργείο Υγείας με την UNICEF διοργανώνουν «Μια Μεγάλη Γιορτή για Άσκηση και Διατροφή», που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα υπό τον τίτλο: «Για τα παιδιά, γινόμαστε ασπίδα»! Πρώτος σταθμός ήταν η Αθήνα το Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, στο ΟΑΚΑ, στην Πύλη Α’από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.
Εκ μέρους του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) παρευρέθησαν στην εκδήπωση οι Ολυμπιονίκες: Βούλα Ζυγούρη (πάλη-Πρόεδρος ΣΕΟ), Εύν Μωραϊτίδου (υδατοσφαίριση-Αντιπρόεδρος ΣΕΟ), Γεωργία Ελληνάκη (υδατοσφαίριση-Ειδική Γραμματέας ΣΕΟ), Χαρά Καρυάμη (ρυθμική-Μέλος ΔΣ ΣΕΟ), Μαρία Λουίζα Βρυώνη (πάλη) και Χρήστος Παπανικολάου (στίβος). Μαζί τους η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής στο ΟΑΚΑ “Σπύρος Λούης” Κωνσταντίνος Χαλιορής.
Στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι να ταξιδέψει σε 13 πόλεις σε όλη την Ελλάδα και να ενημερώσει για το πώς μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή των παιδιών μας προς το καλύτερο, μέσα από την ισορροπημένη διατροφή και την καθημερινή σωματική δραστηριότητα.
Μικροί και μεγάλοι θα ενημερώνονται, για την ισορροπημένη διατροφή και τα οφέλη της καθημερινής σωματικής δραστηριότητας. Αγαπημένοι παρουσιαστές θα σας περιμένουν για μια αξέχαστη εμπειρία, δημοφιλείς σεφ θα ετοιμάζουν Live τις πιο υγιεινές συνταγές, ενώ το παιχνίδι δεν θα λείπει! Επίσης θα υπάρχουν διασκεδαστικές δραστηριότητες για παιδιά από 4 έως 17 χρονών, όπως μπάσκετ, πίστα εμποδίων, τοίχοι αναρρίχησης, ποδηλατοδρομίες και ping pong!
Το υπουργείο Υγείας δεσμεύεται να συμβάλλει στη μείωση της παιδικής παχυσαρκίας μέχρι το 2025, μέσω της προώθησης της υγιεινών προτύπων ζωής (διατροφή, σωματική άσκηση κ.α.), ενώ παράλληλα περιλαμβάνει εθνικούς στόχους για τα παιδιά όσον αφορά την εκπαίδευση, την υγεία, την κοινωνική προστασία, τη δικαιοσύνη και την απασχόληση των νέων.
Η Δράση υλοποιείται από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τη UNICEF και με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών, δασκάλων και καθηγητών, διάσημων μαγείρων, γονέων και παιδιών, αθλητικών σωματείων και των τοπικών φορέων και κοινοτήτων, με τη χρηματοδότηση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Next GenerationEU.
Επόμενοι σταθμοί 2024
- 17/10 Γιάννενα
- 21/10 Κοζάνη
- 24/10 Λάρισα
- 26/10 Λαμία