17ο Πανελλήνιο συνέδριο διατροφής και διαιτολόγιας

Στο μέγαρο μουσικής Αθηνών,  πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το 17ο πανελλήνιο συνέδριο διατροφής και διαιτολόγιας.

Πιο συγκεκριμένα, το τριήμερο Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής 8,9 και 10 Δεκεμβρίου 2023 οι διαιτολόγοι και γενικά όσοι ασχολούνται με το ευρύτερο χώρο της διατροφής και της ευζωίας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νεότερες εξελίξεις και τους προβληματισμούς γύρω από σχετικά θέματα. Το συνέδριο προσέφερε χρήσιμες πληροφορίες τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε άτομα που ενδιαφέρονται για την προαγωγή της υγείας τους.

Αναλύθηκαν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες σε αυτόν τον τομέα καθώς και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί αυτές να εφαρμοστούν για την βελτίωση της παροχής υπηρεσιών διατροφής και διαιτολογίας. Στο επίκεντρο ημερίδας βρέθηκαν επίσης η προετοιμασία και εκπαίδευση που απαιτείται για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα καθώς και τα οφέλη που μπορεί συνεπάγεται για την ρύθμιση του σωματικού βάρους και την εξισορρόπηση της σύστασης του σώματος.

Στο 17ο Πανελλήνιο συνέδριο διατροφής και διαιτολόγιας, το τμήμα διατροφής και άσκησης του δήμου παλαιού Φαλήρου έδωσε το παρών  με τον Χρήστο Παπανικολάου, Ολυμπιονίκη του άλματος επί κοντώ και ιδρυτή του διατροφολογικού  τμήματος του δήμου παλαιού Φαλήρου. Να σημειωθεί ότι το εν λόγω τμήμα εφέτος συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στη τοπική κοινωνία δια βίου διατροφικής υποστήριξης με το σύνθημα: «έλα να αρχίσουμε μαζί – τώρα δεν είσαι μόνος»

Στα συμπεράσματα του συνεδρίου επιβεβαιώθηκε ότι η παχυσαρκία προλαμβάνεται και αντιμετωπίζεται στη τοπική κοινωνία στο δήμο, στη πόλη. Δεν αρκούν τα διάφορα γενικά προγράμματα ενημέρωσης που έχουν αρχή και τέλος… Η λύση είναι: η ίδρυση κατά τόπους διατροφολογικών  κέντρων που θα προσφέρουν διατροφική στήριξη με συνεχεία και θα υποστηρίζουν στενά τον πολίτη και την οικογένεια δια βίου.