Και ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Μαρκούλας στα Βίκος Street Relays των Ιωαννίνων!

https://runnfun.gr/kai-o-olympionikis-giorgos-markoulas-sta-vikos-street-relays-ton-ioanninon/

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τα Βίκος Street Relays των Ιωαννίνων που θα διεξαχθούν το απόγευμα του Σαββάτου 4 Ιουνίου. Οι εγγραφές των δρομέων θα στηρίξουν με την προσπάθειά τους το έργο της  Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Μέριμνα”, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ενώ εντυπωσιακή είναι η κινητοποίηση του αθλητικού κόσμου της πόλης, ο οποίος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα βρίσκεται στο πλευρό της πρωτοποριακής διοργάνωσης των σκυταλοδρομιών. Ανάμεσα στις σημαντικές αθλητικές προσωπικότητες που θα λάβουν μέρος στα Street Relays που θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, είναι και ο τέταρτος Ολυμπιονίκης της Αθήνας, αρσιβαρίστας Γιώργος Μαρκούλας.

Γέννημα-θρέμμα των Ιωαννίνων ο Μαρκούλας έχει τιμήσει την πόλη του και την Ελλάδα σε όλες τις σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις. Στην κατηγορία των εφήβων κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2002 και το ασημένιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ίδιας χρονιάς. Το 2004 ανέβηκε ξανά στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, αυτή τη φορά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών. Οι διακρίσεις του όμως φορώντας το εθνόσημο είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα όταν από το 1999 και για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια πανηγύριζε το χρυσό μετάλλιο στο πρωτάθλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Μαρκούλας ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την άρση βαρών το 1994 και από τότε έχει αναδειχθεί αμέτρητες φορές πρωταθλητής Ελλάδας.

Αξιοσημείωτο είναι πως μέχρι σήμερα κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων στο σύνολο (352,5 κιλά). Στα 33 του χρόνια ο Μαρκούλας συνεχίζει ενεργά στην άρση βαρών και παράλληλα μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του στους νεότερους. Έτσι πριν από τρία χρόνια ίδρυσε σύλλογο άρσης βαρών που φέρει το όνομά του και με την προπονητική καθοδήγηση του παλιού πρωταθλητή Ευστάθιου Διαμάντη ετοιμάζουν τους αυριανούς πρωταγωνιστές του αθλήματος.

Ενόψει του αγώνα των Ιωαννίνων ο Μαρκούλας μίλησε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συμμετάσχω. Είχα πάρει μέρος και πέρυσι και ενθουσιάστηκα. Πρέπει όλοι να βάλουμε τον αθλητισμό στη ζωή μας, στην καθημερινότητά μας γιατί τα οφέλη είναι πολύ σημαντικά. Θα ήθελα να καλέσω τους συμπολίτες μου να έρθουν στα Street Relays. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για αγώνα φιλανθρωπικού σκοπού αφού με τη συμμετοχή μας στηρίζουμε τη «Μέριμνα».