Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή – κοπή πίτας 2024 και βραβεύσεις κορυφαίων αθλητών

Την Πάρασκευή 03/02/2024 η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, σε μια πολύ λαμπερή τελετή, έκοψε τη βασιλόπιτα του 2024 και βράβευσε τους κορυφαίους αθλητές της για την χρονιά που πέρασε στην αίθουσα «Καρυάτιδες» του Athens Grand Hyatt.

Βραβεύτηκαν Παραολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης, θρύλοι του παγκόσμιου Παραολυμπιακού κινήματος, η φοβερή ομάδα της Εθνικής γυναικών goalball και η παγκόσμια Dream Team του boccia, Εθνική Ελλάδας.

Ήταν μία μαγική βραδιά για τον ελληνικό Παραολυμπιακό κίνημα. Οι πρωταγωνιστές του 2023 μας έχουν δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες για του Παραολυμπιακούς Αγώνες τους Παρισιού το καλοκαίρι και όλοι μας ευχόμαστε στη γιορτή του 2024 να χρειαστούμε ακόμα μεγαλύτερη αίθουσα για να υποδεχθούμε τους αθλητές μας που το μέγεθος τους είναι Παγκόσμιο και σηκώνουν την ελληνική σημαία ψηλά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Ο Πρόεδρος της Ελλήνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργος Καπελλάκης – χρυσός, αργυρός και τρεις χάλκινος Παραολυμπιονίκης κολύμβυσης – μεταξύ άλλών ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους της Πολιτείας που τα τελευταία 4 χρόνια είναι έμπρακτα και ηθικά κοντά στην Παραολυμπιακή Επιτροπή περισσότερο από ποτέ και τίμησαν τη γιορτή μας με την παρουσία τους. Ευχαρίστησε επίσης την οικογένεια των χορηγών της Επιτροπής που διαρκώς μεγαλώνει και ενισχύεται στηρίζοντας την προσπάθεια της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής αλλά και το ξενοδοχείο Athens Grand Hyatt για την άψογη φιλοξενία και την αθλητικογράφο κα Χριστίνα Βραχάλη για την υπέροχη παρουσίαση της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Αν. Υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Πρόεδρος τηε Ελλήνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και Μέλος τηε Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης κ. Σπύρος Καπράλος, ο Γεν. Γραμματέας Αθλητισμού, Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης κ. Γιώργος Μαυρωτάς, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Γιώργος Αρναουτάκης, ο βουλευτής ΝΔ και Πρώην Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Σταμάτης, η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, βουλευτής και πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Πρόεδρος του ΟΑΚΑ κα. Γωγώ Φυρίγου – Κόνσολο, ο Πρόεδρος του ΕΑΠΚ Ολυμπιακού Χωριού κ. Πέτρος Γαλάνης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Ολυμπιονίκης πάλης κα Βούλα Ζυγούρη, η Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Παγκόσμια πρωταθλήτρια άρσης βαρών κα Άννα Στρούμπου και πολλές άλλες διακεκριμένες προσωπικότητες της αθλητικής και κοινωνικής ζωής της χώρας μας.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

Στρούμπου,