Ανακοίνωση ΣΕΟ για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών γεμίζει την σκέψη μας με προβληματισμό και τις καρδιές μας με οργή και θλίψη. Γιατί αναδυκνείει το φαινόμενο της Βίας ως ένα τεράστιο διαχρονικό πρόβλημα της κοινωνίας μας. Ένα φαινόμενο που ξεκινάει κυρίως μέσα από την οικογένεια και επεκτείνεται σε όλες τις μορφές της κοινωνίας.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) εκφράζει την απόλυτη αντίθεση και δυσαρέσκεια του για το φαινόμενο της βίας από όπου και αν προέρχεται. Νιώθει την ανάγκη να βοηθήσει έμπρακτα φορείς και οργανισμούς που στοχεύουν στην ανάληψη ισχυρότερων δράσεων για την καταπολέμηση της βίας στην γυναίκα, στην οικογένεια, στον αθλητισμό. Η Βία κάθε μορφής δεν διαχωρίζει σύνορα και πολιτισμούς. Δεν αποτελεί ατομικό ή οικογενειακό πρόβλημα. Είναι ένα πολύ μεγάλο κοινωνικό ζήτημα που μας αφορά όλους. 

Γι’ αυτό τον σκοπό ο ΣΕΟ ανακοινώνει ότι αρχίζει τις διαδικασίες για την συγκρότηση Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Βίας στα πλαίσια του κοινωνικού του ρόλου. 

Η Πρόεδρος του ΣΕΟ κ. Εύη Μωραϊτίδου τόνισε σχετικά: 

«Ξεκινάμε στο άμεσο διάστημα, την δημιουργία ειδικής Επιτροπής για πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου ενώ παράλληλα επιβεβαιώσαμε ενημερωτική συνάντηση με την Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ώστε να παράσχουμε ακόμα ουσιαστικότερη βοήθεια». 

Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες δηλώνουν ότι θα είναι εκεί με όλες τις δυνάμεις τους να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της Βίας. 

#hellenic_olympicwinners #secretaryhumansrightsnd #stopviolence #violence #sports #humanrights #peace #respect