Όλγα Πελεκάνου (8η στους Ολυμπιακούς 2004): «Η δυσκολία αυτή θα μας διδάξει πολλά για τη ζωή μας»

https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/seres/olga-pelekanoy-8i-stoys-olympiakoys-2004-i-dyskolia-ayti-tha-mas-didaxei-polla-gia-ti-zoi-mas/

Είναι μια από τις κορυφαίες αθλήτριες που ανέδειξε η Σερραϊκή συγχρονισμένη κολύμβηση.

Η Όλγα Πελεκάνου είχε την τιμή και τη χαρά, μετά από πολλές παγκόσμιες διακρίσεις, να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004. Η Σερραία αθλήτρια που αγωνίστηκε στο ομαδικό μαζί με τις  Αγλαΐα Αναστασίου, Μαρία Χριστοδούλου, Ελευθερία Φτούλη, Ελένη Γεωργίου, Ευφροσύνη Γουδά, Αποστολία Ιωάννου και Ευγενία Κουτσούδη  κατακτώντας  την 8η θέση μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για την κατάσταση που βιώνουμε αυτήν την περίοδο με την εξάπλωση του κορονοϊού, για το αν πρέπει να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες αλλά και το τι μήνυμα στέλνει στους Σερραίους αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Η Όλγα Πελεκάνου μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών:

Για το πώς βιώνει  αυτήν την δύσκολη περίοδο για όλους μας:

«Αυτή την περίοδο ζούμε όλοι μας μια πολύ δύσκολη κατάσταση εξαιτίας του Κορωνοϊού, που πλήττει μεγάλο αριθμό ανθρώπων παγκοσμίως. Ο καθένας μας καλείται να βρει τη δική του δύναμη και τους δικούς του προσωπικούς τρόπους άμυνας σε όλη αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε. Αποδέχτηκα πως δεν μπορώ να ελέγξω ότι συμβαίνει στον κόσμο σε μεγάλη κλίμακα. Μπορώ όμως να ελέγξω μόνο τη δική μου συμπεριφορά, τις σκέψεις μου και τις επιλογές μου. Μένω στο σπίτι, αποφεύγω τις μαύρες σκέψεις, σκέφτομαι θετικά. Επικεντρώνομαι στο παρόν. Περιποιούμαι τον εαυτό μου, διαβάζω βιβλία τα οποία με ταξιδεύουν στο κόσμο τους με την φαντασία, βλέπω ταινίες και φυσικά δεν λείπει από την καθημερινότητά μου η γυμναστική. Άλλωστε νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Για το αν πιστεύει ότι πρέπει να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες.

«Πιστεύω ότι πρέπει να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες, καταλαβαίνοντας ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση. Σίγουρα η ΔΟΕ προσπαθεί να εξαντλήσει κάθε περιθώριο. Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι μια τεράστια διοργάνωση , μπορώ να καταλάβω τους αθλητές που θέλουν να προπονηθούν και παλεύουν για κάτι τόσο σημαντικό τέσσερα χρόνια.  Αλλά ακόμη πιο μπροστά και από μια τέτοια τεράστια διοργάνωση , είναι η υγεία που είναι πάνω από όλα».

Για το μήνυμα που στέλνει στους Σερραίους γι αυτές τις μέρες:

«Είναι απαραίτητο να τηρούμε τις οδηγίες που λαμβάνουμε από την πολιτεία για να προφυλάξουμε πρώτα εμάς και στη συνεχεία τους άλλους γύρω μας. Κάθε δυσκολία μπορούμε να την δούμε σαν εμπειρία και σαν ευκαιρία να διδαχθούμε από αυτήν. Ας ευχηθούμε, αυτή η κρίση να είναι μια ευκαιρία για να γίνουμε πιο ευέλικτοι, πιο υπεύθυνοι, πιο αλληλέγγυοι και φυσικά ευγνώμονες για όλα όσα έχουμε μέχρι στιγμής.  Κάνουμε υπομονή μέχρι όλο αυτό να περάσει και σχέδια αλλά και όνειρα για το τι θα κάνουμε όταν όλη αυτή η κατάσταση θα είναι πια παρελθόν. Συνεχίζουμε να διατηρούμε την ελπίδα και να σκεφτόμαστε θετικά. Αυτές τις ώρες χρειάζεται αίσθημα ατομικής ευθύνης και αισιοδοξία».

Top