Τασούλα Κελεσίδου (Ολυμπιονίκης Δισκοβολίας): «Μένουμε σπίτι με τα παιδιά μας»

Δύο ολυμπιακά μετάλλια έχει στην τροπαιοθήκη της η Τασούλα Κελεσίδου.

Η πρωταθλήτρια της δισκοβολίας με καταγωγή από το Στρυμονοχώρι Σερρών υπήρξε μία από τις κορυφαίες και πιο σταθερές Ελληνίδες αθλήτριες  με επιτυχίες και συνεχή παρουσία στο βάθρο σε έξι μεγάλες διοργανώσεις από το 1999 έως το 2004. Στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Σίδνεϊ  το 2000 πήγε ως ένα από τα φαβορί, και δικαίωσε τον τίτλο αυτό καθώς κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο και τη 2η θέση στο αγώνισμα της.

Η Τασούλα Κελεσίδου αναζητούσε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 στην Αθήνα , κάτι που φάνταζε εφικτό αν λάβει κανείς υπόψη τις επιδόσεις εκείνη τη χρονιά (67,03μ). Πέρασε πανηγυρικά στον τελικό και με βολή στα 66,68μ. προηγούνταν μέχρι την 5η προσπάθεια, αλλά τελικά για άλλη μια φορά κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, δεύτερο σε διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων. Μετά από δύο Ολυμπιακά μετάλλια, τρία Παγκόσμια κι ένα Ευρωπαϊκό η Τασούλα Κελεσίδου αποφάσισε να αποσυρθεί από τον αθλητισμό.

Η Σερραία στην καταγωγή Ολυμπιονίκης μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για τα όσο βιώνουμε αυτήν την περίοδο στην πατρίδα μας και σε όλον τον κόσμο, είπε τη γνώμη της για το αν πρέπει να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες και ευχήθηκε το «κακό όνειρο» να έχει σε σύντομο διάστημα ένα τέλος.

Αναλυτικά η Τασούλα Κελεσίδου είπε στην ΕΡΤ Σερρών:

«Εννοείται, μένουμε σπίτι με τα παιδιά. Σίγουρα είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλους μας. Η ζωή μου ως αθλήτρια ήταν σχετικά απομονωμένη, προπόνηση, ξενοδοχείο, αγώνες. Έτσι ήταν η ζωή μου αλλά όχι να κάθομαι τόσες μέρες στο σπίτι.  Όλη μέρα. Κοιτάξτε, ας το δούμε όλο αυτό από τη θετική πλευρά του γιατί αν το δούμε από την αρνητική σίγουρα έχει αλλάξει  100% ο τρόπος ζωής και η καθημερινότητα μας αλλά δεν είχαμε ποτέ τόσο πολύ χρόνο να περάσουμε στο σπίτι μας, να κάνουμε πράγματα, να καθαρίσουμε, να τακτοποιήσουμε, να είμαστε τόσο πολύ χρόνο με τα παιδιά μας. Οπότε, νομίζω ότι πρέπει να βλέπουμε τα θετικά γιατί κάθε αλλαγή είναι δύσκολη αλλά έχει και τα θετικά της αρκεί βέβαια αυτό να είναι κάτι προσωρινό».

-Για το αν πρέπει να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες:

«Σίγουρα. Προφανώς οι αποφάσεις θα βγούνε την τελευταία στιγμή. Πιστεύω ότι αν εξακολουθήσει η κατάσταση να είναι όπως σήμερα θα είναι επικίνδυνο να γίνουν οι αγώνες και να  βρίσκεσαι σε τόσο πολύ κόσμο και με τόσους πολλούς αθλητές. Σίγουρα είναι επικίνδυνο.  Αν τα πράγματα πάνε καλύτερα, που το ευχόμαστε όλοι, θα δούμε. Πάντως είναι δύσκολο αυτήν την περίοδο και με την προετοιμασία των αθλητών».

-Για το μήνυμα που στέλνει στους Έλληνες:

«Να περάσει γρήγορα αυτό το «κακό όνειρο» που ζούμε και να μας μείνει μια εμπειρία.  Αυτές τις στιγμές να έχουμε να τις θυμόμαστε ως μια κακή ανάμνηση και μέσα σε αυτό και οι καλές στιγμές που υπάρχουν και ζούμε μέσα από αυτό. Εμείς πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες, να μένουμε στο σπίτι κι από εκεί και πέρα ευχόμαστε να πάνε όλα καλά. Καλή δύναμη σε όλους».

https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/seres/tasoyla-kelesidoy-protathlitria-diskovolias-menoyme-spiti-me-ta-paidia-mas/