”Περπατώ, περπατώ εις το κέντρο” – διαγενεακός περίπατος στο ιστορικό κέντρο

Για να τιμήσει την Παγκόσμιας Ημέρας των Μεγαλύτερων Ηλικιακά Ανθρώπων (1η Οκτωβρίου) η
Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία με τη συνεργασία και τη στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ), πραγματοποίησε το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023 στις 11 το πρωί τη δράση: ”Περπατώ, περπατώ εις το κέντρο”.

Περιελάμβανε μια διαγενεακή περιπατητική διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με ελεύθερη συμμετοχή κοινού με στόχο να αναδείξει τις δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν τα μέλη μιας οικογένειας ή και φίλοι διαφορετικής ηλικίας για να περάσουν δημιουργικό χρόνο μαζί και ταυτόχρονα να αθληθούν, κρατώντας σώμα και νου σε καλή φυσική κατάσταση!

Την δράση, που ολοκληρώθηκε μεμεγάλη επιτυχία υποστήριξαν επίσης το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα BeActiveHellas, και η κοινωνικής οργάνωσης για την τρίτη ηλικία Antama.

Με εκκίνηση την Πλατεία Συντάγματος και τερματισμό την Πλατεία Μοναστηρακίου, περάσαμε ένα ένα όμορφο πρωινό Σαββάτου περπατώντας μαζί με τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, τα μεγαλύτερα ή μικρότερα αδέλφια μας, τα συγγενικά μας πρόσωπα και τους φίλους μας για περίπου μία ώρα. Ταυτόχρονα περιηγηθήκαμε στην ιστορία της πρωτεύουσας και τα πανέμορφα μνημεία της!

Μεταξύ άλλων “περπάτησαν εις το κέντρο” ο χρυσός Ολυμπιονίκης ενόργανης γυμναστικής Δημοσθένης Ταμπάκος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ), Ολυμπιονίκης πάλης και πρέσβειρα BeActiveHellas Βούλα Ζυγούρη και ο ηθοποιός Σταύρος Νικολαϊδης.

Στους συμμετέχοντες διανεμήθηκαν αναμνηστικά λευκά T-shirts και σακίδια πλάτης.

 

Top