Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης

Κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, μια «γιορτή» που καθιέρωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, σε μια προσπάθεια να διαδώσει και να ενισχύσει τα ιδανικά της ειρήνης και της αποφυγής της βίας ανάμεσα στα Έθνη και τους λαούς. Από το 2001 αυτή την ημέρα οργανώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο εκδηλώσεις  με σκοπό την προώθηση των ιδανικών της ειρήνης, της μη βίας και τη διασφάλιση ευημερίας για όλους.

Πιστεύοντας ακράδαντα ότι ο αθλητισμός αποτελεί ιδανική πλατφόρμα για την ειρήνη αφού φέρνει κοντά τους ανθρώπους, τους οδηγεί να κατανοούν ο ένας τον άλλον και να εργάζονται μαζί σε μια κοινή κατεύθυνση γεφυρώνοντας χάσματα και αίροντας αποκλεισμούς, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) τίμησε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης.

Σε αυτό το πλαίσιο ο ΣΕΟ, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας (ΔΚΟΕ), η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ) και το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών συνδιοργάνωσαν και πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία, δράση γνωριμίας με τα Ολυμπιακά αθλήματα για παιδιά σχολικής ηλικίας.

 

Όλο το πρωινό της Τετάρτης, στον καταπράσινο κήπο του Θεολογικού Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας που βρίσκεται στον Δήμο Αγ. Βαρβάρας, οι Ολυμπιονίκες Βούλα Κοζομπόλη και Δημήτρης Μιτελούδης (υδατοσφαίριση), Κώστας Φιλιππίδης (επί κοντώ), Βούλα Ζυγούρη (πάλη), Γρηγόρης Χατζατουριάν και Δημήτρης Καφφάτος (χειροσφαίριση) και Βιργινία Κραβαριώτη (ιστιοπλοΐα) μαζί με τον Παραολυμπιονίκη Θοδωρή Αλεξά (ιστιοπλοΐα) παρουσίασαν τα μυστικά των αθλημάτων τους σε 600 μαθητές δημοτικού και γυμνασίου ενώ παράλληλα, έφεραν τα παιδιά σε επαφή με τις αρχές και τις αξίες του Ολυμπισμού.

Στην δράση συμμετείχε το τμήμα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την ουσιαστική συμβολή του.

 

Top