Εξαιρετικά επιτυχής η διεξαγωγή του αγώνα δρόμου “LIFE RUN 2023”

 

Τέσσερις σημαντικοί οργανισμοί του αθλητισμού και της άθλησης, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής συνδιοργάνωσαν  τον 5ο Απογευματινό Αγώνα Δρόμου 4 και 8 χιλιομέτρων «LIFE RUN 2023», για γυναίκες και άνδρες, το Σάββατο 13 Μαΐου μέσα καταπράσινο στον Βοτανικό Κήπο στο Χαϊδάρι. Ο αγώνας, που για πρώτη φορά διοργανώθηκε τον Μάιο του 2017 είναι αφιερωμένος στη Δωρεά Ιστών, Οργάνων και Κυττάρων για μεταμοσχεύσεις και από τα έσοδα του αγώνα, οργανώνεται Δίκτυο Εθελοντών Δοτών για Μεταμοσχεύσεις. Τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και είναι ενταγμένος στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού #BeActive.

 

 

Ο απογευματινός αγώνας ανωμάλου δρόμου Life Run 2023 διεξήχθη για πέμπτη φορά, το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, στις εγκαταστάσεις του Βοτανικού Κήπου του ιδρύματος “Ιουλίας & Αλεξάνδρου Ν.  Διομήδους”, Ιερά Οδός 401, στο Χαϊδάρι, σε ένα μαγικό τοπίο σπάνιας ομορφιάς, γεμάτο πολύχρωμα λουλούδια, λιμνούλες με νούφαρα και μεγάλη πρωταγωνίστρια τη φύση!

 

Ο Βοτανικός Κήπος βρίσκεται σε απόσταση 8 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και καταλαμβάνει μια έκταση 1860 στρεμμάτων, στις πλαγιές του όρους Αιγάλεω και αποτελεί έναν από τους βασικούς πνεύμονες της πόλης.

 

Ο αγώνας περιλάμβανε δύο διαδρομές 4 & 8 χιλιόμετρα για άνδρες και γυναίκες. Η διοργάνωση σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών αφού συμμετείχαν περισσότεροι από πεντακόσιοι δρομείς. Ανάμεσά τους γνωστοί Ολυμπιονίκες, επώνυμοι αθλητές και πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Είναι αγώνας ανώμαλου εδάφους που προκαλεί τους δρομείς να ξεπεράσουν τα όριά τους και να κατακτήσουν τα φυσικά εμπόδια του Βοτανικού Κήπου. Αλλά περισσότερο από αυτό, έχει έναν ευγενή σκοπό, είναι αφιερωμένος στη δωρεά οργάνων, ιστών και κυττάρων για μεταμοσχεύσεις, μια πράξη που σώσει ζωές συνανθρώπων μας. Κεντρικό μήνυμα του αγώνα: «Χάρισε ζωή… γίνε Δωρητής Οργάνων, Ιστών & Κυττάρων!».

 

Το σύνθημα της εκκίνησης στα 4χλμ έδωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα. Βούλα Ζυγούρη και Εθνική Πρέσβειρα #BeActive, η οποία υπογράμμισε  τα ακόλουθα: «Πέρα από τις σημαντικές επιστημονικές εξελίξεις οι οποίες αφορούν τις μεταμοσχεύσεις και την πρόοδο που σημειώνεται στον οργανωτικό τομέα, η αναγκαία και βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση μιας μεταμόσχευσης, παραμένει μόνο μία: Η υιοθέτηση και η διάδοση της ιδέας της δωρεάς οργάνων και ιστών. Μια πράξη που βασίζεται στην ανιδιοτέλεια, τον ανθρωπισμό και την αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο».

Πρώτος στα 8 χλμ. τερμάτισε ο Δημήτρης Παπαδάκης με 31:50. Δεύτερος ήταν ο Ιωάννης Μήττας με 32:22 και τρίτος ο Κωνσταντίνος Ρέντας με 32:48. Η πρώτη τριάδα στις γυναίκες αποτελούταν από τις Σοφία Τατσίδη (35:48), Αντιγόνη Γεωργιάδη (36:27) και Ρίτα Καραγιάννη (37:27). Στα 4 χλμ. νικητής αναδείχτηκε ο Ματιέ Γκρουσέν με 13:37 και ακολούθησαν οι Φώτης Ρηγόπουλος (15:22) και Νίκος Χασάνης (15:54). Νικήτρια στα 4 χλμ. ήταν η Λέλα Κεχαγιά (18:39), με δεύτερη τη Σοφία Ζαχαριουδάκη (19:00) και τρίτη τη Σταυρούλα Τσούμα (20:32).

Εκτός των απονομών της πρώτης τριάδας κάθε αγωνίσματος έπαθλα απενεμήθησαν και στους νικητές της ομαδικής βαθμολογίας ενώ  όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς έλαβαν μετάλλιο, δίπλωμα και αναμνηστικό t-shirt. Ύστερα από κλήρωση, οι δρομείς με τους αριθμούς 494, 539 και 693 κέρδισαν από μία ετήσια συνδρομή στα γυμναστήρια ALTERLIFE, BODYFIT και THE CONCEPT. Το δώρο είναι μεταβιβάσιμο και οι τυχεροί μπορούν να το προσφέρουν και σε πρόσωπα της επιλογής τους.

Η παραλαβή του υλικού των δρομέων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 10, 11 και 12 Μαΐου 2023 από 11:00 έως 19:00, από τα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής στην διεύθυνση Λεωφόρο Βουλιαγμένης 164, στην Δάφνη.

Φωτογραφικό υλικό του αγώνα καθώς και τα πλήρη αποτελέσματα του αγώνα έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του αγώνα στους συνδέσμους: https://liferun.gr/fotografies/ (φωτογραφίες),    https://liferun.gr/apotelesmata/ (αποτελεσματα).

 

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα ευχαριστεί τους δρομείς για τη συμμετοχή τους, τους Χορηγούς και τους Υποστηρικτές του αγώνα, τη Διοίκηση του Βοτανικού Κήπου και όσους συντέλεσαν στην πραγματικά μεγάλη επιτυχία του αγώνα.