Ελένη Χρονοπούλου

Ρυθμική Γυμναστική
2004, Αθήνα
5η Ολυμπιακή θέση

https://www.olympedia.org/athletes/107885

Η Ελένη Χρονοπούλου (γεννημένη στις 19 Νοεμβρίου 1988) είναι Ελληνίδα πρώην αθλήτρια της ομαδικής ρυθμικής γυμναστικής. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε πολλές διεθνείς διοργανώσεις.

Ξεκίνησε τη γυμναστική σε ηλικία έξι ετών στον σύλλογο ΟΑΚ Αρμονία και ήταν στην εθνική ομάδα μεταξύ 2000 και 2004 . Το 2003 κλήθηκε από τις νεανίδες στο ομαδικό στην πρώτη επιλογή. 

Συμμετείχε στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στο ομαδικό τερματίζοντας 5η στον τελικό αφού τερμάτισε 4η στα προκριματικά. Αγωνίστηκε σε παγκόσμια πρωταθλήματα, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ρυθμικής Γυμναστικής του 2003 στην Ριέσα όπου και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.

 

“Ήταν μία εμπειρία η οποία συναισθηματικά είναι από τις πιο δυνατές της ζωής μου. Η μάζωξη όλων μαζί στο Ολυμπιακό Χωριό, ήταν πάρα πολύ δυνατό. Θυμάμαι πολύ έντονα τη διαδρομή μας από το Ολυμπιακό Χωριό στο Ολυμπιακό Στάδιο, τους εθελοντές που χαμογελούσαν, τον κόσμο που φώναζε το ‘Ελλάς’. Με την εισαγωγή μέσα στο Στάδιο ήταν όλος αυτός ο κόσμος. Δεν με χαλάρωσε η τελετή έναρξης, αντιθέτως μεγάλωσε μέσα μου το συναίσθημα της ευθύνης και του στόχου. Η βασικότερη ανάμνησή μου ήταν η στιγμή που μπήκε η ελληνική αποστολή, οι φωνές μεταξύ μας. Νομίζω ότι αν ήμουν σε μία ηλικία μεγαλύτερη και δεν ήμουν στην εφηβεία, θα μπορούσαν να βιώσω πιο έντονα όλες τις σκηνές. Δεν μπορείς να αφομοιώσεις όλες τις στιγμές. Αποκομίζεις πολύ δυνατά αισθήματα. Με φίλους ή με την οικογένεια θυμάμαι ό,τι έγινε εκείνο το καλοκαίρι ή όταν βρίσκομαι με τα κορίτσια. Όταν ζεις κάτι τέτοιο με ανθρώπους, αυτό το δέσιμο που υπάρχει μεταξύ σας είναι ακλόνητο. Τέτοιες συναντήσεις μού φέρνουν στο μυαλό εκείνους τους Ολυμπιακούς. Σταμάτησα τη ρυθμική μετά τη διοργάνωση, κυρίως λόγω της κούρασης. Είχα εκπληρώσει το στόχο μου. Οι αθλητές της γυμναστικής νιώθουν ότι φτάνουν σε ένα τέλμα. Παρ’ όλα αυτά, αν με ρωτάς, θα ήθελα να το ξαναπεράσω, το ίδιο ακριβώς”.

https://www.contra.gr/sports/pos-ezisan-12-athlites-tin-teleti-enarxis-toy-athina-2004.7485983.html

Διακρίσεις

Διοργάνωση Ort Αγώνισμα Κατάταξη 5X 3X+2X
Ευρωπαϊκο 2003 Ριέσα Ομαδικό 5η θέση 4η θέση Αργυρό μετάλλιο
Παγκόσμιο 2003 Βουδαπέστη Ομαδικό 8η θέση 7η θέση 6η θέση
Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 Αθήνα Ομαδικό 5η θέση

 

 

 

Top