Δημοτικό Γυμναστήριο “Ολυμπιονίκης ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗΣ”

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, ο δήμος Καλλιθέας τίμησε το διακεκριμένο μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ), καλλιθεάτη Ολυμπιονίκη της πάλης Γιώργο Χατζηϊωαννίδη, δίνοντας το όνομά του σε κλειστό γυμναστήριο. Η εγκατάσταση, που στο εξής θα ονομάζεται  “Ολυμπιονίκης ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗΣ” βρίσκεται επί της οδού Λάμπρου Κατσώνη 21.

Ο Γιώργος χατζηιωαννίδης έχει λάβει μέρος σε τρείς Ολυμπιακούς αγώνες. Πρώτη συμμετοχή του το 1972 στο Μόναχο στην κατηγορία των 57 κιλών της ελευθέρας  όπου είχε μια νίκη και δύο ήττες.  Στην συνέχεια το 1976 στους Ολυμπιακούς στο Μόντρεαλ, πάλι στα 57 κιλά της ελευθέρας, κατέλαβε την 7η θέση. Όμως τέσσερα χρόνια αργότερα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας, κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο. Παρ’ όλο που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο, θέλησε πάση θυσία να πάρει μέρος και ξεκίνησε στην κατηγορία των 62 κιλών της ελευθέρας πάλης, με τρεις διαδοχικές νίκες. Επικράτησε του Βρετανού Άσπεν στα σημεία, του Καμερουνέζου Μάνγκα με πτώση και του Βιετναμέζου Χουν Τιν Κι με τρεις παρατηρήσεις.

Η τελετή ονοματοδοσίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στις 10:00 π.μ. και περιλάμβανε επίδειξη του αθλήματος της πάλης από αθλητές του Συλλόγου «Άτλας Καλλιθέας» στην δύναμη του οποίου ανήκε και ο χάλκινος Ολυμπιονίκης της Μόσχας Γιώργος Χατζηιωαννίδης. Την επίδειξη παρουσίασε ο Πρόεδρος του «Άτλαντα Καλλιθέας» επίσης Ολυμπιονίκης της πάλης Ηρακλής Δεσκουλίδης.

Το δήμο Καλλιθέας εκπροσώπησε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κάρναβος και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τον Ολυμπιονίκη της Μόσχας πλαισίωσαν οι Ολυμπιονίκες της πάλης Στέλιος Μυγιάκης, Βούλα Κοζομπόλη, Βούλα Ζυγούρη, Ηρακλής Δεσκουλίδης, Αμιράν Καρντάνωφ και Μαρία – Λουίζα Βρυώνη, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Γιώργος Αθανασιάδης και Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο πρώην Γεν Γραμματέας Αθλητισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας και νυν επικεφαλής της Διεύθυνσης Οικονομικοτεχνικής υποστήριξης όλων των εθνικών ομάδων της Ρωσίας Χρηστάκης Αλεξανδρίδης, άλλες διακεκριμένες προσωπικότητες του αθλήματος, μέλη της οικογενείας του Ολυμπιονίκη και πλήθος κόσμου.