Αξιέπαινος φιλανθρωπικός αγώνας παρουσία Γκάλη!

“Το μπάσκετ στηρίζει τα παιδιά όλου του κόσμου”, το σύνθημα της εκδήλωσης από το Σ.Π.Α.Κ.Ε. και την αρωγή του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Ο Σύνδεσμος Παλαίμαχων Καλαθοσφαιριστών Αθλητών Ελλάδας (Σ.Π.Α.Κ.Ε.) με την αρωγή του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών διοργανώνει μαζί με τον Δήμο Αθηναίων στις 22 Μαΐου στο γήπεδο του Πανελληνίου, φιλανθρωπικό αγώνα για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη, παρουσία και του Νίκου Γκάλη.

Σύνθημα της εκδήλωσης: «Το μπάσκετ στηρίζει τα παιδιά όλου του κόσμου», απευθυνόμενο στα στα φτωχά παιδιά της Ελλάδας, στα προσφυγόπουλα, αλλά και γενικά σε όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Αυτή είναι άλλωστε και η αποστολή του Δικτύου για τα Δικαιώματα του παιδιού την οποία στηρίζουν οι συγκεκριμένοι οργανισμοί.

Ο Νίκος Γκάλης αλλά και πάρα πολλοί μεγάλοι άσοι του παρελθόντος θα δώσουν το παρών στον Πανελλήνιο, ώστε να συμβάλλει ο καθένας από το μετερίζι του στη συλλογή τροφίμων, παιχνιδιών, ρούχων και ειδών ανάγκης (ο καθένας μπορεί να φέρει ότι θέλει από αυτά αντί εισιτηρίου). Στο ημίχρονο του αγώνα θα τιμηθεί ο Νίκος Γκάλης με την ευκαιρία και της ανάδειξης του σε επίτιμο μέλος του Σ.Π.Α.Κ.Ε.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση:

«Ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Αθλητών Ελλάδος ΣΠΑΚΕ ανέκαθεν ευαισθητοποιημένος κοινωνικά, υποστηρίζει οργανισμού και φορείς που προάγουν πραγματικό κοινωνικό έργο. Με την αρωγή του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και μέσω αυτού του αγώνα με την συμμετοχή εμβληματικών μορφών της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης καθώς και Ολυμπιονικών από διάφορα αθλήματα, υποστηρίζουμε το έργο του “Δικτύου για τα παιδιά”

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, που ιδρύθηκε το 2004, με στόχο την ευαισθητοποίηση και παρέμβαση στα προβλήματα που αφορούν τα Δικαιώματα του Παιδιού. Έχει αναπτύξει πρωτοβουλίες και δράσεις σχετικά με την εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ στη χώρα μας, καθώς επίσης και για το σεβασμό της διαφορετικότητας και τις διακρίσεις. Τα μέλη του είναι εκπαιδευτικοί, γονείς, πανεπιστημιακοί, συγγραφείς, καλλιτέχνες και παιδιά, που δρουν εθελοντικά μέσα και έξω από τη σχολική κοινότητα, πραγματοποιούν έρευνες, καμπάνιες και προγράμματα.

Στην ανάπαυλα θα τιμηθεί ο Γκάλης για την προσφορά του στο άθλημα και τον αθλητισμό γενικότερα».

Top