Αξίες ζωής μέσα από τον αθλητισμό και η δύναμη του ονείρου στη ζωή μας

Απόλυτα συντονισμένοι με τις κοινωνικές δράσεις του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, η παγκόσμια πρωταθλήτρια του ακοντισμού και επίτιμο μέλος του ΣΕΟ Άννα Βερούλη και ο σύζυγός της και βραβευμένος συγγραφέας Νίκος Μιχαλόπουλος, βρέθηκαν στην Κω, το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Γ.Σ. Εύδαμος.

Η ομιλία των 2 επίσημων καλεσμένων με θέμα«Αξίες ζωής μέσα από τον αθλητισμό και η δύναμη του ονείρου στη ζωή μας» συγκίνησε το κατάμεστο από αθλητές, μαθητές, γονείς, προπονητές και εκπαιδευτικούς Πολύκεντρο Θαλασσινού, στο οποίο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση. Το συγγραφικό έργο των δύο αθλητών και εκπαιδευτικών, αποτέλεσε την αφορμή μιας βαθιά συναισθηματικής προσέγγισης και του διαλόγου που προέκυψε.
Το τελευταίο βιβλίο του Νίκου Μιχαλόπουλου «Οι κορυφές μέσα μας» αποτέλεσε την βάση της εκδήλωσης, εστιάζοντας στον κοινωνικό ρόλο του αθλητισμού με αφορμή την συμμετοχή του πρωταθλητή του ακοντισμού και συγγραφέα και μέλους του μεγαλύτερου αθλητικού και φιλανθρωπικού ιδρύματος στον κόσμο, του Laureus Sport For Good Foundation στην φιλανθρωπική ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή της Αφρικής, το όρος Κιλιμάντζαρο. Ο Νίκος Μιχαλόπουλος μέλος της ομάδας της θρυλικής τεννίστριας Μαρτίνας Ναβρατίλοβα κατάφερε να τοποθετήσει την Ελληνική σημαία στα 6.000μ. συγκεντρώνοντας χρήματα για τα παιδιά των παραγγουπόλεων του Ναιρόμπι, στηρίζοντας το έργο του Mathare Youth Sport Association στο Ναιρόμπι, του οποίου πρόεδρος είναι ο Ολυμπιονίκης της Αφρικής Κιπ Κέινο και το οποίο φιλοξενεί παιδιά-θύματα βίας πολέμου και ασθενειών.
Εκτός από τους αθλητές του Γ.Σ. Εύδαμος  η Άννα Βερούλη και ο Νίκος Μιχαλόπουλος, την επόμενη ημέρα, Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, επισκέφτηκαν το 2ο Λύκειο Κω, μιλώντας με τους μαθητές για τον κοινωνικό ρόλο του αθλητισμού, ως μέρος του project πάνω στο οποίο εργάζονται φέτος, ενώ τo μήνυμα που μεταδίδουν τόσο μέσω των επαφών τους με τους νέους, όσο και μέσω του συγγραφικού τους έργου, σχολίασε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη, η οποία δήλωσε: « Όσο υψηλούς στόχους κι αν θέσουμε στη ζωή μας, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η μεγαλύτερη κορυφή βρίσκεται πάντα μέσα μας. Ευχαριστούμε την Άννα και τον Νίκο, που μας θυμίζουν με κάθε ευκαιρία, ότι πρέπει να επιδιώκουμε πάντα να κάνουμε τις υπερβάσεις μας».

https://web.archive.org/web/20150317222206/https://www.onsports.gr/Spor/Olympiakoi-Agwnes/item/464995-Axies-zois-mesa-apo-ton-athlitismo-kai-i-dynami-toy-oneiroy-sti-zoi-mas