Διαδίδουμε την Εθελοντική Αιμοδοσία μέσω του Αθλητισμού

Με το μήνυμα “Δώσε Αίμα, Μοιράσου τη Ζωή”, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών συνδιοργάνωσε μαζί με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ΕΚΕΑ, την 1η Ποδηλατοδρομία “Κόκκινη Κλωστή με τη Ζωή Δεμένη-από την Αλεξανδρούπολη έως το Σύνταγμα", αγκαλιάζοντας έτσι την πρωτοβουλία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και  Δωρητών Οργάνων του Νομού Αιτολοκαρνανίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι ποδηλάτες Κώστας Μαμασούλας, Θόδωρος Αποστολόπουλος και Δημήτρης Φάββας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αιτολοκαρνανίας και οι 4 συνοδοί τους, ξεκίνησαν την πορεία τους στις  12 Σεπτεμβρίου από την Αλεξανδρούπολη. Μεταφέροντας το μήνυμα του Εθελοντισμού και της Προσσφοράς Αίματος, διένυσαν μία διαδρομή 1200 χλμ υπέροχων τοπίων και περιοχών της Βόρειας και της Κεντρικής Ελλάδας, κατά την διάρκεια της οποίας συννενώθηκαν με ποδηλάτες από τους Συλλόγους Εθελοντών Αχαρνών, Κρόνου Νίκαιας, Πέσα Αστέρα και “Ιωνάς” και κατέληξαν τελικά όλοι μαζί στις 16 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Συντάγματος, όπου τους περίμεναν οι εκπρόσωποι των διοργανωτών του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών καθώς και πλήθος κόσμου.

 Σημειώνεται ότι η ποδηλατοδρομία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς της Ανατολικής Αττικής, ενώ η τελευταία διαδρομή  εντός του νομού Αττικής μέχρι τον τερματισμό στο Σύνταγμα, ήταν αφιερωμένη στους αδικοχαμένους στην φονική πυργκαγιά ποδηλάτες Γρηγόρη, Ανδρέα και Εβίτα Φύτρου. 

Στη εκδήλωση του Τερματισμού στην Πλατεία Συντάγματος οι παριστάμενοι Ολυμπιονίκες της Ποδηλασίας Γιώργος Χειμωνέτος, της Κολύμβησης Νέρι Νιαγκούαρα και της Καλαθοσφαίρισης Τατιάνα Καββαδία, τόνισαν για τους συμβολισμούς και τον σκοπό της ποδηλατοδρομίας, ενώ παρότρυναν τον κόσμο να γίνει εθελοντής αιμοδότης στo Κινητό Συνεργείο Αιμοδοσίας του ΕΚΕΑ, που έστησε στην αίθουσα εκδηλώσεων εντός του σταθμού Συντάγματος του Μετρό.

Ιδιαίτερα αναφορά έγινε για τους 3 αδικοχαμένους ποδηλάτες της οικογένειας Φύτρου, με την παρουσία των συναθλητών τους από τους  Συλλόγους Κρόνος Νίκαιας και Πέσα Αστέρας να κάνει ακόμη πιο συγκηνητική την στιγμή.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ που κάλυψε την εκδήλωση του Τερματισμού της Ποδηλατοδρομίας, την οποία παρουσίασε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Συλλόγου Ελλήων Ολυμπιονικών Γιάννης Σταθόπουλος.

 

« Επιστροφή

Σχετικές Φωτογραφίες