Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ συνδράμει το "ΜAKE PLACE FOR ONE MORE WOMAN" για περισσότερες γυναίκες στον Αθλητισμό

Στην εκδήλωση της Hellenic Handball Federation - ΟΧΕ για την κλήρωση των Εθνικών Πρωταθλημάτων Handball επιδόθηκαν οι υποτροφίες που εξασφάλισε το πρόγραμμα Make Place For One More Woman από το Ιεκ Άλφα για 10 κορίτσια, στους τομείς της Προπονητικής, της Φυσικοθεραπείας και του Sports Management.

O Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος κ. Kwstas Stamatiadis έκανε ένα μία αναδρομή της συνεργασίας με το Make Place for One More Woman", ενώ ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κ. Ioannis Stathopoulos εκπροσωπώντας την Πρόεδρο του Συλλόγου και επικεφαλή του προγράμματος κα Voula Kozompoli, σημείωσε:

"Η δημιουργία του προγράμματος Make Place For One More Woman ήταν απόρροια της βράβευσης της Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και Αργυρής Ολυμπιονίκη της Υδατοσφαίρισης Βούλας Κοζομπόλη, με το τιμητικό έπαθλο «Γυναίκα και Αθλητισμός 2015» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Από τότε, η κυρία Κοζομπόλη μαζί με άλλες εμβληματικές παλαίμαχους και ενεργές αθλήτριες από όλα τα σπορ, συντάχθηκαν υπέρ της προσπάθειας για περισσότερες γυναίκες στον αθλητισμό, την προπονητική καθοδήγηση και τη διοικητική στελέχωση. Το πρόγραμμα «Make Place For One Woman» τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Διεθνούς και Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών. Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του Make Place For One More Woman για την επαγγελματική απασχόληση περισσότερων κοριτσιών τόσο στην προπονητική καθοδήγηση, όσο και στον κλάδο της Υγείας και τη διοικητική στελέχωση, είναι απαραίτητο τα κορίτσια να λάβουν την κατάλληλη επιμόρφωση και εκπαίδευση, ώστε ως αποτέλεσμα να πετύχουμε ακόμη περισσότερες επιτυχίες παρόμοιες με την Παγκόσμια Πρωτιά της Εθνικής Ομάδας Βeach Handball Γυναικών πριν λίγες ημέρες στο Καζάν!!! Ως εκ τούτου, απευθυνθήκαμε σε έναν από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς ομίλους της χώρας για να ζητήσουμε την συνεργασία του επ’ αυτού του σκοπού. Έτσι, οι Τομείς Προπονητικής, Υγείας και Business του ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη, διέθεσαν στο πλαίσιο της στήριξης του προγράμματος «Make Place For One More Woman» 10 υποτροφίες σπουδών στην Προπονητική, τη Φυσικοθεραπεία και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων για κορίτσια που ασχολούνται με το Handball, ώστε να αξιοποιήσουν σε επαγγελματικό πια επίπεδο τόσο στις δομές της Ελληνικής Χειροσφαίρισης, όσο και γενικότερα στον κλάδο του Αθλητισμού, το υψηλό επίπεδο των γνώσεων που θα λάβουν, σπουδάζοντας στις περιζήτητες ειδικότητες «Προπονητής Αθλημάτων», «Βοηθός Φυσικοθεραπευτή», «Στέλεχος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων».

Η Ολυμπιονίκης της Πάλης και Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Voula Zygouri, η οποία έχει εμπλακεί από την πρώτη στιγμή στο project του «Make Place For One More Woman», δίνοντας και προσωπικούς αγώνες για την ισότητα των γυναικών στον Αθλητισμό και τη ζωή, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΙΕΚ ΑΛΦΑ κ. Σοφοκλής Ξυνής για την στήριξή του στον Αθλητισμό και στην εκπαίδευση νέων αθλητών, έδωσε τις υποτροφίες στα κορίτσια και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία, επισημαίνοντας ότι στη ζωή παλεύουμε για να κερδίσουμε αυτά που επιθυμούμε και πως θα πρέπει να αξιοποιήσουν τις γνώσεις που θα λάβουν στα Τμήματα Προπονητικής, Φυσικοθεραπείας και Business του ΙΕΚ ΑΛΦΑ με τον καλύτερο τρόπο.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και επικεφαλής του προγράμματος «Make Place For One More Woman» κα Βούλα Κοζομπόλη,από το Βλεγράδι όπου βρίσκεται έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η συνεργασία μας με την Hellenic Handball Federation - ΟΧΕ εξελίσσεται πάρα πολύ δυναμικά. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να ήταν διαφορετικά, καθώς είναι η πρώτη Εθνική Ομοσπονδία που συνεργάζεται μαζί μας και με την δυναμική της συνδράμει στο στόχο μας για περισσότερες γυναίκες στον αθλητισμό! Όταν ξεκίνησα την υλοποίηση του προγράμματος Make Place For One More Woman σε συνεργασία με την Διεθνή και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, προσδοκούσα στη συνεργασία μεγάλων οργανισμών για την επίτευξη του στόχου μας. Θέλω να εκφράσω τις προσωπικές μου ευχαριστίες στον κ. Ξυνή και το ΙΕΚ ΑΛΦΑ για την υποστήριξη που μας δίνουν, ώστε οι γυναίκες να λάβουν τη θέση που τους αρμόζει στο αθλητικό στερέωμα, την προπονητική καθοδήγηση, την αθλο-υγειονομική περίθαλψη και τη διοικητική στελέχωση"...

« Επιστροφή

Σχετικές Φωτογραφίες