40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας – “η ομάδα που αλλάζει τα πάντα”

Οι έλληνες Ολυμπιονίκες λαμβάνουμε μέρος σε έναν αγώνα χωρίς διαχωριστικές γραμμές Τρέχουμε στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χώρας στέλνοντας ένα σημαντικό κοινωνικό αλληλεγγύης στα Άτομα Αναπηρία. Στόχος μας: η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και η προστασία ευάλωτων ομάδων.

Σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Τρέξε Μαζί μου» με την οποία πολύ πρόσφατα συνάψαμε σύμφωνο συνεργασίας, οι Ολυμπιονίκες Βούλα Ζυγούρη, Μαρία – Λουίζα Βρυώνη, Ξενοφών Κουτσιούμπας  (πάλη), Ιωάννα Μπούζιου (σόφτμπολ), Γιώργος Μαρκούλας (άρση βαρών), Σοφία Παπαδοπούλου (ιστιοπλοΐα), Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (βάδην), Μαρία Καραγιαννοπούλου (τζούντο) και Σπύρος Γιαννιώτης (μαραθώνια κολύμβηση) έτρεξαν στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας στα 5χλμ «Stoiximan Wheels of Change» ως συνοδοί των Ατόμων με Αναπηρία.

Θυμίζουμε ότι η ΑΜΚΕ «Τρέξε Μαζί μου» ιδρύθηκε το 2013 με στόχο να προωθήσει τη συμπερίληψη των Ατόμων με Αναπηρία στον αθλητισμό. Η δράση της επικεντρώνεται στην ευαισθητοποίηση του κοινού και τη σημασία της κοινωνικής ένταξης. Για πρώτη φορά έδωσε τη δυνατότητα σε ανθρώπους με κινητικά και νοητικά προβλήματα να συμμετέχουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με ειδικά κατασκευασμένα αγωνιστικά αμαξίδια.

Η ομάδα «Stoiximan Wheels of Change» συγκροτήθηκε από άτομα με Αναπηρία και εθελοντές, ερασιτέχνες δρομείς. Με κεντρικό μήνυμα «Αυτή η ομάδα αλλάζει τα πάντα», προβάλλει την κοινωνική ένταξη και την ενσωμάτωση των Ατόμων με Αναπηρία ταυτόχρονα με την άμιλλα και την ισότιμη συμμετοχή. Να σημειωθεί ότι τα απαραίτητα για την συμμετοχή των ΑμεΑ στην αθλητική δραστηριότητα, ειδικά κατασκευασμένα αμαξίδια παρασχέθηκαν από την εταιρεία Stoiximan.

«… με δεδομένο ότι επιδιώκουμε να ανταποδώσουμε στην κοινωνία για όλα όσα μας έχει προσφέρει κάνουμε ότι μπορούμε για να παρέχουμε ηθική και κυρίως ουσιαστική υποστήριξης σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού για να διαχειριστούμε και να αντιμετωπίσουμε κοινωνικά προβλήματα. Η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο είναι κεντρικός στόχος των δράσεων μας.

Όταν καταφέρουμε ¨αναβαθμίσουμε¨ την αλληλεγγύη από απλό συναίσθημα σε καθημερινή πρακτική μόνο τότε της δίνουμε την πραγματική της διάσταση. Την κάνουμε βασικό συστατικό της δημοκρατίας και συνεκτικό στοιχείο της κοινωνίας. Κάτι που ευτυχώς, μπορούμε να κάνουμε με επιτυχία ως Ολυμπιονίκες και μέλη μιας κοινωνίας όπως η ελληνική…» είπε σχετικά η Πρόεδρος του ΣΕΟ Βούλα Ζυγούρη πριν την εκκίνηση.

Επίσης στα 5χλμ, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς (ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης) ηγήθηκε της και εφέτος ομάδας του BeActiveHellas.

Ο επετειακός 40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και ρεκόρ συμμετεχόντων.