4η στην Ευρώπη η Ευαγγελία Πλατανιώτη

 

Την τέταρτη θέση στα αγωνίσματα τεχνικό σόλο και ελεύθερο σόλο της συγχρονισμένης κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης κατέκτησε η Ολυμπιονίκης του Λονδίνου στο ντουέτο, Ευαγγελία Πλατανιώτη.

Στο τεχνικό σόλο η Πλατανιώτη εκτέλεσε εξαιρετικά το πρόγραμμά της με την επωνυμία «Σειρήνα», υπό την μουσική του κομματιού «Her and the sea» και βαθμολογήθηκε με 88,9965 βαθμούς ενώ στο ελεύθερο σόλο όπου εκτέλεσε το πρόγραμμα της υπό τους ήχους του “Show Must Go On” των Queen, βαθμολογήθηκε με 90,6000.

 

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία τον Ιούνιο κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, συνδύασε την παρουσία της στην κορυφαία ηπειρωτική διοργάνωση με την κατάκτηση επίσης της τέταρτης θέσης στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος του ντουέτου, θέση την οποία μοιράστηκε με την συναθλήτριά της Σοφία Μαλκογεώργου. Το ελληνικό δίδυμο συγκέντρωσε 90,2667 βαθμούς, βελτιώνοντας το αποτέλεσμα των 90,0000 βαθμών του προκριματικού.

Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) συγχαίρουμε την Ολυμπιονίκη Ελευθερία Πλατανιώτη, για την εξαιρετική προσπάθειά της. Συγχαίρουμε επίσης τη συναθλήτριά της στο ντουέτο  Σοφία Μαλκογεώργου και όλες τις αθλήτριες της ομάδας μας που μας έκαναν ιδιαίτερα υπερήφανους με την εμφάνισή τους.