3ος καλύτερος όλων των εποχών ο Γιαννιώτης!

Ο Σπύρος Γιαννιώτης πήρε την τρίτη θέση στη σχετική λίστα που έφτιαξε η swimming stats βάσει ενός συγκεκριμένου συστήματος αξιολόγησης διεθνών διακρίσεων.

https://sportsfeed.gr/3os-kalyteros-kolymvhths-anoixths-thalassas-olwn-twn-epoxvn-o-gianniwtis/

Το σύστημα αξιολόγησης που χρησιμοποιήθηκε έλαβε υπόψη όλες τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις ανοιχτής θάλασσας: τη σειρά αγώνων Marathon Swim, το παγκόσμιο πρωτάθλημα όπεν γουότερ της FINA, τα παγκόσμια πρωταθλήματα υγρού στίβου και βέβαια τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2008 και μετά, όταν μπήκε το αγώνισμα στο Ολυμπιακό πρόγραμμα. Η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής:

 • Η 1η θέση δίνει 3 βαθμούς
 • Η 2η θέση δίνει 2 βαθμούς
 • Η 3η δίνει θέση 1 βαθμό
 • Οι Ολυμπιακές κούρσες μετρούν x4
 • Οι κούρσες των παγκοσμίων πρωταθλημάτων μετρούν x2

Ο Σπύρος Γιαννιώτης συγκεντρώνει 30 βαθμούς και βρίσκεται στην 3η θέση πίσω από το Γερμανό Τόμας Λουρτς με τους 86 βαθμούς και το Ρώσο Βλαντιμίρ Ντιάτσιν με τους 36 βαθμούς. Ο Γερμανός έχει ένα αργυρό και ένα χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο και έχει αναδειχθεί 12 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σε αποστάσεις ανοιχτής θάλασσας και ο Ρώσος έχει πάρει συνολικά 7 μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα. O Γιαννιώτης από την άλλη έχει 6 ατομικά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα και βέβαια το αργυρό Ολυμπιακό από το Ρίο το 2016. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο, ο Ολλανδός Φέρι Βέερτμαν, ακολουθεί στην 4η θέση με 25 βαθμούς. Ακολουθεί η αναλυτική λίστα με την πρώτη δεκάδα:

 1. Τόμας Λουρτς (Γερμανία) – 86 βαθμοί
 2. Βλαντιμίρ Ντιάτσιν (Ρωσία) -36 βαθμοί
 3. Σπύρος Γιαννιώτης (Ελλάδα) – 30 βαθμοί
 4. Φέρι Βέερτμαν (Ολλανδία) – 25 βαθμοί
 5. Γιούρι Κουντίνοφ (Ρωσία) – 22 βαθμοί
 6. Νταβίντ Μέκα (Ισπανία) – 19 βαθμοί
 7. Βαλέριο Κλέρι (Ιταλία) – 19 βαθμοί
 8. Εβγκένι Ντράτσεφ (Ρωσία) – 18 βαθμοί
 9. Μάρτιν Βαν Ντερ Βέιντεν (Ολλανδία) – 18 βαθμοί
 10. Ουσάμα Μελούλι (Τυνησία) – 17 βαθμοί