Υπό την αιγίδα του ΣΕΟ το 4ο «Βάλε ένα καλάθι για τη Γυναίκα της Ζωής σου»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναικολογικής Ογκολογίας #World-GO-Day στις 20 Σεπτεμβρίου, όλο τον Σεπτέμβριο (μήνας ευαισθητοποίησης για τους γυναικολογικούς καρκίνους) υπάρχουν προγραμματισμένες δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τη σημασία της τακτικού γυναικολογικού ελέγχου αλλά και για τους παράγοντες κινδύνου των γυναικολογικών καρκίνων.

Ξεχωρίσαμε και θέσαμε υπό την αιγίδα του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) την δράση «Βάλε ένα καλάθι για τη Γυναίκα της Ζωής σου», μια πολύ ξεχωριστή και αξιολογότατη δράση που διοργανώνει ο Σύλλογος ΙΔΟΡΟ «Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες» με επικεφαλή την Πρόεδρό του Όλγα Βασδέκη, Ολυμπιονίκη άλματος εις τριπλούν και μέλος του ΣΕΟ.

Το τουρνουά μπάσκετ «Βάλε ένα καλάθι για τη Γυναίκα της Ζωής σου» συνδυάζει ιδανικά την άθληση με την παροχή πληροφόρισης παρακίνησης για την αξία της πρόληψης.  Είναι μια μοναδική ευκαιρία για  εκπαίδευση και για ανταλλαγή πληροφοριών για τα συμπτώματα, τη θεραπεία, την πρόληψη και φέτος, κυρίως, για τις εξετάσεις μέσα σε ένα χαρούμενο αθλητικό περιβάλλον με παράλληλη ευκαιρία για άλθηση αλλά και επαφή με Ολυμπιονίκες και σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού οι οποίοι θα δώσουν το παρόν στην εκδήλωση.

Στο τουρνουά που διοργανώνει για 4η χρονιά το ΙΔΟΡΟ και θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, στις 18.00, στο Κλειστό Γυμναστήριο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ» (Ταξίλου42 , Ζωγράφου ΤΚ 15771) με δωρεάν είσοδο για όλους μετέχουν επίσης: o Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών και η Ομάδα Γυναικολογικού Καρκίνου «Εριφύλη» Κ.Ε.Φ.Ι. υποστηρίζοντας την διεθνή πρωτοβουλία της ESGO-ENGAGe για την ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα των γυναικολογικών καρκίνων και καλούν τις γυναίκες στην Ελλάδα στη φετινή δράση με τίτλο «GOforTesting» «Μην αμελείς τις εξετάσεις σου».

 

Ο αγώνας είναι συμβολικός και οι ομάδες έχουν έναν μόνο στόχο: Τη νίκη ενάντια στον καρκίνο. Στο τέλος του αγώνα, το σκορ των δύο ομάδων προστίθεται, για να αναδειχθεί τελικά, νικήτρια η ζωή και η ελπίδα γι΄ αυτό “Κάθε καλάθι μετράει, κάθε Γυναίκα μετράει”.

«Φέτος, με τα συνθήματα: «GOforTesting» και «Μην αμελείς τις εξετάσεις σου» δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην πρόληψη. Ζητάμε από τις γυναίκες να μην αμελούν την ετήσια επίσκεψη τους στον γυναικολόγο και στον μαστολόγο, να ρωτάνε για τις ειδικές εξετάσεις που μπορούν να κάνουν για τον ιό του HPV και τον καρκίνο τραχήλου μήτρας, αλλά και για τις μοριακές εξετάσεις που δίνουν περισσότερες πληροφορίες, είτε για την κληρονομικότητα αλλά και για το είδος του καρκίνου, αν νοσούν, ώστε να λάβουν την σωστότερη θεραπεία. Η επιστήμη προχωράει και πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τα όπλα που μας προσφέρει και σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόληψη αλλά και τη διαχείριση της νόσου. Με τη δράση αυτή δείχνουμε την συμπαράσταση μας στη γυναίκα της ζωής μας, είτε αυτή είναι η σύζυγος, η μητέρα, η αδελφή, η κόρη, η φίλη ή εμείς οι ίδιες, ώστε να κάνουμε την φωνή μας πιο δυνατή και να ευαισθητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες για να ενημερώνονται, να εξετάζονται, να δρουν, και να κάνουν το καλύτερο δυνατόν για τον εαυτό τους. Παράλληλα, η εμπλοκή των ανδρών όχι μόνο είναι πολύ σημαντική αλλά καθίσταται και αναγκαία, γιατί μπορεί οι γυναικολογικοί καρκίνοι να αφορούν στη γυναίκα αλλά επηρεάζουν το σύνολο της κοινωνίας» τόνισε η Πρόεδρος του ΙΔΟΡΟ Όλγα Βασδέκη κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της εκδήλωσης.

Η Πρόεδρος Βούλα Ζυγούρη και το ΔΣ του ΣΕΟ συγχαίρουν το διακεκριμένο μέλος μας Όλγα Βασδέκη για την εξαιρετική πρωτοβουλία, εύχονται καλή συνέχεια και καλή δύναμη και φυσικά θα σας περιμένουν όλους για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας #GOday 2023! Θα σας περιμένουν όλους για να δώσουμε ΜΑΖΙ έναν αγώνα ενάντια στον καρκίνο βάζοντας ένα “καλάθι ζωής¨!

Για να δείτε όλη την ενημέρωση σχετικά με το World Go Day 2023 μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link https://www.anticancerath.gr/erifyle/worldgoday/?nid=33030

Για επιπλέον πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες του φορέα:

https://www.anticancerath.gr/ , https://dikaiomamou.gr, να ακολουθήσετε το λογαριασμό του Κ.Ε.Φ.Ι. στο Facebook, https://www.facebook.com/skkefi/ , και τη “Εριφύλης” Κ.Ε.Φ.Ι. https://www.facebook.com/Erifyle να αποστείλετε email στο info@anticancerath.gr ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 2106468222.

Για τις δράσεις του Συλλόγου ΙΔΟΡΟ μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=100069101465952