Υπό την αιγίδα του ΣΕΟ το 3ο «Καλές θάλασσες με υγεία και ασφάλεια»

Για τρίτη συνεχή χρονιά και εξαιρετική επιτυχία, διοργανώθηκε  η εκδήλωση με θέμα «Καλές θάλασσες με υγεία και ασφάλεια», από τη Daskalakis congress & trv και την Επιστημονική Επιτροπή για την Προώθηση της  Κρητικής Διατροφής, την Τετάρτη 5 Οκτώβρη στο μέγαρο του ΠΟΙΑΘ (Μικρολίμανο) υπό την αιγίδα του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ). Πρόκειται για ετήσια εκδήλωση που εστιάζει στον ανθρώπινο παράγοντα στη ναυτιλία η παρακολούθηση της οποίας προσφέρεται εντελώς δωρεάν στο κοινό.

Την έναρξη έκανε ο υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κατσαφάδος, ενώ χαιρέτισαν ο βουλευτής Πειραιώς κ. Μπουτσικάκης, ο διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων κ. Πάττας, ο αρχιεπιστολέας του Αρχηγείου Στόλου κ. Ντεγιάννης, η γενική γραμματέας HELMEPA – αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Νταϊφά, εκπρόσωπος αρχηγού ΓΕΝ, ΕΒΕΠ και η πρόεδρος Ελλήνων Ολυμπιονικών κ. Ζυγούρη η οποία στον χαιρετισμό της μεταξύ άλλων επεσήμανε την τεράστια κοινωνική προσφορά της διοργανώτριας κ. Δασκαλάκη που έχει γίνει αντικείμενο ντοκιμαντέρ και από την Κρατική Γαλλική τηλεόραση FRANCE TROIS. Εκ μέρους του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών παρευρέθηκε επίσης ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Γιώργος Τζελίλης μετά της συζύγου του.

Καθηγητές Ιατρικής, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Ολυμπιονίκες και διευθυντές των μεγαλύτερων ναυτιλιακών έκαναν εισηγήσεις για τη διαβίωση των ναυτικών σήμερα, τη ψυχική και σωματική τους υγεία, τα σύγχρονα φιλικά πλοία, τα θαλάσσια αθλήματα και άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Ειδικότερα, ο διοικητής της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος κ. Παπαδάκης, ο διοικητής της ΑΕΝ Ασπροπύργου κ. Μανδαλάκης και ο Ceo της «Diaplous Maritime» κ. Λαζαρίδης στο πρώτο πάνελ, μίλησαν για την ασφάλεια στην πλοήγηση και την προστασία πληρωμάτων, αλλά και τον βαθμό σχετικής κατάρτισης των σπουδαστών μας. Το δεύτερο πάνελ στελέχωσαν ο κ. Μιχελόγκονας από τον όμιλο Αγγελικούση, ο κ. Κόντες από τη «VShips» και o επίτιμος πρόεδρος της «Intercargo» κ. Πλατσιδάκης. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η «διαβίωση των πληρωμάτων», «οι σημερινές δυσκολίες στελέχωσής τους από Ελληνες», οι επικοινωνίες τους κ.α.

Για τη διατροφή των ναυτιλλομένων μίλησε ο διδάκτωρ του Χαροκόπειου και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου κ. Γρηγοράκης. Για τους καθημερινούς κινδύνους στα πλοία ο καθηγητής Καρδιολογίας και πρόεδρος Βιοϊατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αττικής κ. Χανιώτης. Για την ψυχική υγεία των ναυτικών ο ψυχολόγος κ. Δαφνάς και για το πράσινο στα πλοία η διδάσκουσα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο κ. Μαραντίδου.

Η εκδήλωση τέλεσε επίσης υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, του ΕΒΕΠ, της ΠΣΕΠΕ  της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας και πολλών άλλων φορέων ενώ υποστηρίχθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης, τον Ομιλο Αγγελικούση, τον Ναυτικό Αθλητικό Σύνδεσμο, τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας και καλύφθηκε εξολοκλήρου από την ΕΡΤ.