Υπό βροχή η επίσημη τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους ΧΧΙΙΙ χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες “PyeongChang 2018”

Χωρίς προβλήματα από τον άστατο καιρό -και παρά τις μετεωρολογικές προβλέψεις για έντονη βροχόπτωση- πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το μεσημέρι στο αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας, η επίσημη τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Αγώνες της PyeongChang στη Νότια Κορέα.
Το τελετουργικό της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στον Ναό της Ήρας άρχισε αμέσως μετά την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων και τους χαιρετισμούς των επισήμων. Με την επίκληση στο θεό του ήλιου Απόλλωνα, η Φλόγα άναψε, με τη βοήθεια κοίλου κατόπτρου, απευθείας από τις ακτίνες του ήλιου.
Η πρωθιέρεια άναψε τη δάδα και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο αρχαίο στάδιο, μεταφέροντας τη Φλόγα σε πήλινο αγγείο, συνοδεία των ιερειών.
Ακολούθησε η είσοδος της πρωθιέρειας και των ιερειών με την Ολυμπιακή Φλόγα στο Αρχαίο Στάδιο και η παράδοση της Φλόγας στον πρώτο λαμπαδηδρόμο τον 24χρονο σκιέρ Απόστολο Αγγέλη.
Ο βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής της εθνικής ομάδας της Νοτίου Κορέας Παρκ Γι-Σουνγκ ήταν, τιμής ένεκεν, ο δεύτερος κατά σειρά λαμπαδηδρόμος που παρέλαβε τη Φλόγα από τη δάδα του Έλληνα πρωταθλητή και βαλκανιονίκη στο μνημείο Πιέρ ντε Κουμπερτέν, για να ξεκινήσει στη συνέχεια η ολυμπιακή λαμπαδηδρομία.
Η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στους Νοτιοκορεάτες διοργανωτές είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 31 Οκτωβρίου.