Υποδοχή στους Έλληνες και Ελληνίδες Ολυμπιονίκες στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Ανακοίνωση του κ. Γεωργίου Καρατάσιου, Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Με χαρά υποδεχθήκαμε τους Έλληνες και Ελληνίδες Ολυμπιονίκες ΚΕΛΕΣΙΔΟΥ ΤΑΣΟΥΛΑ, ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ΚΟΥΤΣΟΥΔΗ ΕΥΓΕΝΙΑ,ΟΥΖΟΥΝΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ,ΜΠΑΡΓΚΑΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ και ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ ΟΛΓΑ, που αποσπάσθηκαν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τέθηκαν στη διάθεση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι ανωτέρω Ολυμπιονίκες, τοποθετούνται στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανά την επικράτεια και εντάσσονται στην οικεία Ομάδα Φυσικής Αγωγής.
Οι Ολυμπιονίκες συμμετέχουν, ως υψηλής αξίας «αθλητικά και κοινωνικά πρότυπα» στα ακόλουθα:
1. Σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις του «Κοινωνικού Σχολείου» και τις σχετικές δράσεις προβολής και επικοινωνίας.
2. Στους χώρους εντός και εκτός των σχολικών μονάδων υλοποιείται το πρόγραμμα KIDS ATHLETICS, προκειμένου να εμπνεύσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα. Συμμετέχουν επίσης στις εκδηλώσεις επικοινωνίας και προβολής του προγράμματος.
3. Σε εκδηλώσεις του προγράμματος «Αγαπώ τον Αθλητισμό – KIDS ATHLETICS» που υλοποιείται στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
4. Στις επιμορφωτικές δράσεις για εκπαιδευτικούς σχετικά με το «Κοινωνικό Σχολείο», που διεξάγονται από τους Σχολικούς Συμβούλους ή άλλους αρμόδιους φορείς.
5. Στις δράσεις του «Κοινωνικού Σχολείου» για γονείς και κηδεμόνες που υλοποιούνται στις «Σχολές Γονέων» του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ή από άλλους αρμόδιους φορείς.
6. Στις διοργανώσεις του Σχολικού Αθλητισμού (Αγώνες Αθλοπαιδιάς, Πανελλήνια Πρωταθλήματα Λυκείων, Παγκόσμιοι Αγώνες «Αθλητικής Παιδείας» κα.) και στις σχετικές δράσεις προβολής και επικοινωνίας. Η παρουσία των Ολυμπιονικών στις διοργανώσεις Σχολικού Αθλητισμού εμπνέει και παρακινεί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
7. Σε δράσεις και εκδηλώσεις που απευθύνονται σε μαθητές, φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και διοργανώνονται σε συνεργασία του Υ.ΠΑΙ.Θ. με φορείς του αθλητισμού (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Αθλητικές Ομοσπονδίες, Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών κα.).