“Τριάντα χρόνια για την Ελλάδα”

 

Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης τριάντα χρόνων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (Σ.Ε.Ο.) και η Περιφέρεια Αττικής, υποδέχθηκαν στις τάξεις του ΣΕΟ τους Ολυμπιονίκες του Τόκιο και απέδωσαν τιμές σε εμβληματικούς Ολυμπιονίκες και διακεκριμένες προσωπικότητες του αθλητισμού. Ακολούθησε κοπή πίτας.

Η λαμπερή τελετή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων με την συμμετοχή προσωπικοτήτων της πολιτικής και Πολιτειακής ηγεσίας Σ.Ε.Ο. τίμησε τους Ολυμπιονίκες του Τόκιο: Στέφανο Ντούσκο (χρυσό μετάλλιο, μονό σκιφ), Μίλτο Τεντόγλου (χρυσό μετάλλιο, άλμα σε μήκος), Κωνσταντίνο Γαλανίδη, Στέλιο Αργυρόπουλο – Κανακάκη, Κων/νο Γενηδουνιά, Κων/νο Γκιουβέτση, Κων/νο Μπουρίκη, Αλέξανδρο Παπαναστασίου, Δημήτρη Σκουμπάκη, Μάνο Ζερδεβά, Μάριο Καπότση, Γιώργο Δερβίση, Χριστόδουλο Κολόμβο, Άγγελο Βλαχόπουλο και Γιάννη Φουντούλη (αργυρά μετάλλια, υδατοσφαίριση), Εμμανουήλ Καραλή, Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου (άλμα επί κοντώ), Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (βάδην), Κριστιάν Γκολομέεβ (50μ κολύμβηση), Άλκη Κυνηγάκη (μαραθώνια κολύμβηση), Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή (ιστιοπλοΐα), Άννα Κορακάκη (σκοποβολή), Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου (δίκωπος άνευ), Λευτέρη Περούνια (κρίκοι), Μαρία Σάκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς (αντισφαίριση), Ελισάβετ Τελσίδου (τζούντο) και Φανή Τζέλη (ταεκβοντό).

Στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Σταυρούλα Ζυγούρη σημείωσε: «… Από την Ολυμπιακή ομάδα της Βαρκελώνη ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών υποδέχθηκε δύο εμβληματικούς Ολυμπιονίκες, τον Πύρρο Δήμα και την Βούλα Πατουλίδου με διακρίσεις τους αποτελούν να σημεία αναφοράς στον αθλητισμό της χώρας.

Σήμερα, τριάντα χρόνια μετά έχουμε την χαρά να υποδεχόμαστε τη Ολυμπιακή ομάδα του Τόκιο που παρά την δύσκολη συγκυρία στη οποία έλαβε χώρα μας έδωσε τριάντα δύο Ολυμπιακές διακρίσεις, αριθμός που μας δημιουργεί ανάλογες προσδοκίες για το Παρίσι του χρόνου …»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης, επιβεβαιώνοντας το υψηλό επίπεδο συνεργασίας της Περιφέρειας με τους Έλληνες Ολυμπιονίκες ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι « … η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας μας συγχαίρει την Ολυμπιακή ομάδα του Τόκιο και, όπως και σήμερα έτσι και στο μέλλον θα είναι στο πλευρό των αθλητών μας με σκοπό να προσφέρει υγιή πρότυπα στους νέους. Θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους Ολυμπιονίκες θεωρώντας τους αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας και του πολιτισμού μας …»

Αποδόθηκαν επίσης τιμές: στους χρυσούς Ολυμπιονίκες της Βαρκελώνης Βούλα Πατουλίδου και Πύρρο Δήμα και τους διακεκριμένους Ολυμπιονίκες της υδατοσφαίρισης: Σταυρούλα Αντωνάκου (Αναπ. Περιφερειάρχη Αττικής και Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά), Γιώργο Μαυρωτά (Γεν. Γραμματέας Αθλητισμού) και Σπύρο Καπράλο, (Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής).

Για το σημαντικό εκπαιδευτικό τους έργο τιμητικές διακρίσεις έλαβαν από τον ΣΕΟ επίσης: ο Πρόεδρος και η Διευθύντρια της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας  κ. Γιώργος Αλικάκο και κα. Ντενίζ Παναγοπούλου, ο Διευθυντή και η Αναπ. Διευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Δρ. Κων/νο Φίλη και κα. Ντόρα Πάλλη, ο Διευθυντή του ΑΣΑΕΔ πλοίαρχος ΠΝ κ. Σπύρο Ανδριόπουλος, η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης κα. Κυριακή Ουδατζή και η Διευθύντρια του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου κα Ρένα Σπανού.

Σε αναγνώριση της υποστήριξη και της αρωγής τους στον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών ακολούθως τιμήθηκαν τρεις μεγάλοι Οργανισμοί: Τα νοσηλευτικά ιδρύματα Metropolitan General και Metropolitan Hospital που παρέχουν στους Ολυμπιονίκες υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης στα μέλη του Συλλόγου καθώς και στις οικογένειές τους και ο εκπαιδευτικός όμιλος «Μητροπολιτικό – Ακμή» που στέκεται έμπρακτα δίπλα στους Έλληνες Ολυμπιονίκες, προσφέροντάς τους πλήρεις υποτροφίες σπουδών σε προγράμματα της επιλογής τους.

Ο ΣΕΟ ευχαρίστησε από καρδιάς τους εθελοντές συντελεστές του τμήματος Στρατηγικής, Τύπου και Επικοινωνίας του κκ Παναγιώτη Ζυγούρη, Δημήτρη Μπιζιώτα και Σωτήρη Κυρανάκο οι οποίοι χωρίς υλική ανταμοιβή και χρησιμοποιώντας συχνά το υστέρημα του χρόνου τους συνδράμουν την προσπάθεια των Ολυμπιονικών να ανταποδώσουν στην κοινωνία όλα όσα τους πρόσφερε.

Με στόχο τον σεβασμό στην διαφορετικότητα, την συμπερίληψη και  την άρση των αποκλεισμών στα άτομα με αναπηρία, πριν την κοπή της πίτας του Συλλόγου η Πρόεδρος ανακοίνωσε την συνεργασία του ΣΕΟ με τον νεοσύστατο αθλητικό σωματείο ΑμεΑ «Τρέξε Μαζί Μου» το οποίο υποστηρίζει άτομα με σοβαρά κινητικά και νοητικά προβλήματα να ενσωματωθούν, μετέχοντας σε αθλητικές δραστηριότητες με υποβοήθηση.

Εκτός των προαναφερομένων στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού Περιφέρειας Αττικής κ. Ρώμας, ο εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΣ Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ) Γεώργιος Χασανάκος. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο ΓΓ Αθλητισμού και Ολυμπιονίκης κ. Γιώργος Μαυρωτάς και ο εκπρόσωπος τύπου ΝΔ κ. Γαϊτάνης.

Παρευρέθησαν και η βουλευτής κα. Χαρά Καφαντάρη ως εκπρόσωπος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο βουλευτής κ. Μανώλης Συντιχάκης ως εκπρόσωπος του Γ.Γ. του ΚΚΕ, ο επικεφαλής του τομέα αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ – κινήματος αλλαγής κ. Ζαννιάς, η εκπρόσωπος του τομέα αθλητισμού του ΚΚΕ κα Καρατζά, ο συντονιστής του τομέα αθλητισμού κ. Χουλιάρας η Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κα Αγάτσα, ο εθνικός του ευρωπαϊκού προγράμματος BeActive κ. Καρακάσης, ο Γεν. Γραμματέας της ΕΟΕ κ. Κολυμπάδης, η Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και πρώην Υπουργός κα. Πετραλιά και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες.

 

Στην φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωση συνέδραμαν οι σπουδαστές του τμήματος εφαρμοσμένων τεχνών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ κ. Αλέξανδρος Τάσης και Κων/νος Τσιμπίδης επικουρούμενοι από τον καθηγητή τους κ. Παναγιώτη Τσαγκαμίλη. Ο ΣΕΟ τους ευχαριστεί και τους εύχεται καλή σταδιοδρομία.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και μαθητές του 1ου γυμνασίου Καλλιθέας με την καθηγήτριά τους κα Αθηνά Σανιδά και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων κες Μαρία Λιάκρη και Νατάσα Τσόλη. Τα μέλη του Συλλόγου μας είναι πολύ χαρούμενα που γνώρισαν αυτά τα υπέροχα παιδιά, τους δασκάλους και τους γονείς τους.

 

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος και καλή φίλη του Συλλόγου μας κα Ζέτα Θεοδωρακοπούλου.

 

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες του προς τις εταιρείες, τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις που προσέφεραν δώρα για την εκδήλωση και πίτα του 2023.

https://vlassopoulostravel.gr/

https://www.facebook.com/OptikaDelegkos/

https://gillini.com/shop/

https://kallirroi.gr/

https://www.facebook.com/kaperonis.optika/

https://www.facebook.com/Katastima.Kallitheas/

 

 

 

 

Top