“Τρέξε Μαζί Μου” και Ολυμπιονίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους

“Τρέξε Μαζί Μου” και Ολυμπιονίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) και η ΑΜΚΕ ¨Τρέξε Μαζί Μου¨ σας προσκαλούν στην τελετή έναρξης μιας μεγάλης στρατηγικής συνεργασίας που στόχο έχει την δημιουργία ίσων ευκαιριών στα άτομα με αναπηρία με όχημα την ισοτιμία στην αθλητική συμμετοχή. Είναι προφανές ότι ευκαιρίες υφίστανται μόνο εάν υπάρχει αναγνώριση και σεβασμός της διαφορετικότητας.

Ως Ολυμπιονίκες πρεσβεύουμε στο σεβασμό και την ορθή διαχείριση της διαφορετικότητας και την ενισχύουμε κάθε θετική δράση για την προώθηση τους. Σε αυτό το πλαίσιο, στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας τρέχουμε με την ομάδα “Τρέξε Μαζί Μου”. Τρέχουμε με στόχο την άρση κάθε αποκελεισμού, υποστηρίζοντας έμπρακτα την συμπερίληψη και σπάζοντας στερεότυπα ή προκαταλήψεις.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της παρουσίασης του παιδικού βιβλίου της Κασσιανής Τσιμπραηλίδου  “Τρέξε Μαζί Μου”, την Παρασκευή 3-11-2023 στο κατάστημα Public του Συντάγματος με ελεύθερη είσοδο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο από τηνν εικονογράφο του Χριστίνα Τσέβη: “Η ιστορία του Μάραθου, αποτελεί την άμεση φυσική μας σύνδεση με την αναπηρία, τη συμπερίληψη και το συνάνθρωπο, ανοίγει διάπλατα το δρόμο της ενσυναίσθησης και της επιμονής και μας προτρέπει μικρούς και μεγάλους να τρέξουμε μαζί του το «Μαραθώνιο της ζωής» κυνηγώντας με υπομονή και επιμονή τα όνειρά μας!”

Top