Το 1ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης γνώρισε την ξιφασκία

Η Ολυμπιονίκης της ξιφασκίας και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Προπονητών Ξιφασκίας κα Δήμητρα Μαγκανουδάκη πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή επίδειξη της αθλητικής τέχνης της ξιφασκίας στο 1ο γυμνάσιο Νέας Μάκρης. Οι μαθητές είχαν την εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την Ολυμπιονίκη η οποία τους ξενάγησε στον μαγευτικό κόσμο της ξιφασκίας.

Η ξιφασκία ήταν ένα από τα πρώτα αθλήματα που εντάχθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.  Ως σύγχρονο άθλημα εμφανίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και βασίστηκε στις παραδοσιακές δεξιότητες της ξιφομαχίας.  Σήμερα, το άθλημα περιλαμβάνει τρείς τύπους: Ξίφος ασκήσεως (φλερέ), Ξίφος μονομαχίας (επέ) και Σπάθη (σαμπρ), καθεμία από τις οποίες χρησιμοποιεί διαφορετικό είδος όπλου και έχει διαφορετικούς κανόνες. Διεξάγονται ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα και στους τρεις τύπους, άλλα από αυτά στους άνδρες και άλλα στις γυναίκες.

Η δράση διοργανώθηκε την με την ευκαιρία της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2023. Εκτός από την γνωριμία με το άθλημα της ξιφασκίας τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και το άθλημα του τζούντο το οποίο παρουσίασε η διακριθείσα αθλήτρια και νυν προπονήτρια κα Έλενα Παλυβού με την συνδρομή εν ενεργεία πρωταθλητών του αθλήματος.