Το “χρονικό” μιας εξαιρετικής εκδήλωσης στο 12ο Γυμνάσιο του Ολυμπιακού χωριού

Παρασκευή 1-2-2013, το απογευματάκι και το δεκαπενταμελές μαθητικό συμβούλιο του σχολείου μας βρεθηκε μαζί με την εκπαιδευτικό κ. Σοφία Σούκου στο εργαστήρι του γνωστού σεφ. κ. Στέλιου Παρλιάρου στην Κηφισιά. Εκεί, οι μαθητές μας μυήθηκαν από τον «αλχημιστή των γλυκών» στα μυστικά της παραδοσιακής βασιλόπιτας, βοηθώντας τον στην παρασκευή της, ενώ παράλληλα διασκέδασαν με την ψυχή τους (όπως αποδεικνύουν οι παρακάτω φωτογραφίες) την όλη διαδικασία.
Κυριακή 3-2-2013, λίγο μετά τις 6: 00 άρχισε η εκδήλωση με προβολή των δράσεων και των στόχων του Συλλόγου. Ακολούθησαν βραβεύσεις όλων όσων τίμησαν τα ελληνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου αλλά και σε παγκόσμιους και πανευρωπαικούς αγώνες, ενώ μέσα σε έντονη συγκινησιακή ατμόσφαιρα τιμήθηκαν τρεις από τους σπουδαιότερους πολίστες που έχει αναδείξει η χώρα μας, ο Γιώργος Αφρουδάκης, ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου και ο Νίκος Δεληγιάννης, οι οποίοι αποχώρησαν από την Εθνική μας ομάδα. Ιδιαίτερα σημαντική για εμάς ήταν η βράβευση των μαθητών του σχολείου μας: Παπαδόπουλου Κυριάκου (1ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελευθέρας πάλης, κατηγορία Παίδων), Δεμιρκάν Φίλιππου ( 2ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής Πάλης, κατηγορία Εφήβων) και Μασμανίδη Χρήστου (3ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελευθέρας πάλης, κατηγορία Παίδων) που μας έκαναν περήφανους τον προηγούμενο χρόνο (2012).
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν ,επίσης, φορείς και σύλλογοι που υποστήριξαν και αγκάλιασαν τις δράσεις του Συλλόγου των Ελλήνων Ολυμπιονικών, ενώ επιδείξεις ρυθμικής, ενόργανης, δοκού και πάλης προσέφεραν στους παρευρισκόμενους την ευκαιρία να απολαύσουν την μαγεία του αθλητισμού.
Η όμορφη αυτή γιορτή έκλεισε με την κοπή της πίτας, την οποία πρόσφερε ο κ. Στέλιος Παρλιάρος συνοδευόμενος από τους μαθητεύομενους σεφ-μαθητές μας, αφήνοντας σε όλους εμάς που την παρακολουθήσαμε ανάμικτα συναισθήματα λύπης για τους αθλητές που αποχώρησαν και χαράς για τους νέους και πολλά υποσχόμενους αθλητές που θα τους διαδεχτούν…

Σύνδεσμος για την ιστοσελίδα του σχολείου

http://12gymach.blogspot.com/p/blog-page_17.html

Top