Το άθλημα του Τζούντο και η 28η Οκτωβρίου

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥ ΤΖΟΥΝΤΟ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
“Στις 28 Οκτωβρίου η Παγκόσμια Οικογένεια του Judo γιορτάζει την γέννηση του Ιδρυτή της Τζιγκόρο Kάνο και συνεκδοχικά την Παγκόσμια Ημέρα του Αθλήματος.
Η ταύτιση της Εθνικής μας Εορτής με την σημαντική αυτή επέτειο για το άθλημά μας, σε επίπεδο συμβολισμών είναι πολύ δυνατή και με πολύ σεβασμό η Ελληνική Ομοσπονδία του Judo τη συμβολική αυτή ημέρα, επιθυμεί να γνωστοποιήσει σ’ όλους τον «Δρόμο της Ευγένειας».
Η λέξη JUDO σημαίνει «Δρόμος της Ευγένειας» και πάνω σ’ αυτή τη φιλοσοφία προσπαθούμε να προάγουμε τον Αθλητισμό, τον Υγιεινό Τρόπο Ζωής και την Πνευματική Ισορροπία, που ιδιαίτερα στις εποχές που ζούμε την έχουμε ολοένα και περισσότερο ανάγκη. Επιπλέον η Παιδαγωγική Αξία του JUDO είναι πολύ σημαντική καθώς προάγει τον σεβασμό στον δάσκαλο/συναθλητή/αντίπαλο, την πειθαρχία, την αυτοπεποίθηση και το θάρρος, ενώ παράλληλα αναδεικνύει την φιλία, τη συντροφικότητα, το ήθος και τις προσωπικές ικανότητες του καθενός. Επιπρόσθετα το JUDO είναι ένα άθλημα που δεν έχει σωματικά, φυλετικά, κοινωνικά ή ηλικιακά κριτήρια, κατά συνέπεια το JUDO προάγει την ισονομία και δίνει ίσες ευκαιρίες σ’ όλους.
Βασιζόμενοι ακόμη στην παραπάνω φιλοσοφία του «Δρόμου της Ευγένειας» η Ομοσπονδία μας, εκπονεί δράσεις Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης και Αλληλεγγύης, οι οποίες απαιτούνται ώστε να βοηθούν ηθικά και υλικά οι πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Το JUDO είναι ένα άθλημα που έχει χαρίσει στη χώρα μας πολλές σημαντικές επιτυχίες σε επίπεδο Πανευρωπαϊκών, Παγκοσμίων και Ολυμπιακών Αγώνων, με πιο πρόσφατες αυτές του Ηλία Ηλιάδη, ενώ πιστεύουμε πως μόνο μέσω της υποστήριξης από αξιόπιστους συνεργάτες επικοινωνίας, θα μπορέσουμε να μεταφέρουμε τις αξίες αυτές σε μικρούς και μεγάλους σ’ όλη τη χώρα.
Στις 28 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν επιδείξεις-παρουσιάσεις του Αθλήματος σ’ ολόκληρη τη χώρα.
«Ελάτε να γνωρίσετε το Άθλημα του Τζούντο, Ελάτε να γνωρίσετε το «Δρόμο της Ευγένειας».
Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο βίντεο που ετοιμάσαμε και ανεβάσαμε στο site μας καθώς στις σελίδες μας στο Facebook και το Youtube”.