Τέσσερις Ολυμπιονίκες για την Ημέρας κατά της πλαστικής σακούλας

Με στόχο την δημιουργία ενός κόσμου χωρίς πλαστικές σακούλες και εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Συντάγματος, μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε η εταιρεία “ΤΕΧΑΝ Περιβαλλοντική Διαχείριση” σε συνεργασία με τον Όμιλο “Παραπολιτικά”, τον Δήμο Αθηναίων και την υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ)  στο πλαίσιο της “Παγκόσμιας Ημέρας κατά της πλαστικής σακούλας” (International Plastic Bag Free Day ) που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Ιουλίου, με την πραγματοποίηση δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Διότι ο αντίκτυπος που έχουν οι πλαστικές σακούλες στο περιβάλλον είναι δραματικός αν λάβουμε υπόψη ότι συνήθως χρησιμοποιούνται για εικοσιπέντε λεπτά περίπου πριν πεταχτούν το περιβάλλον χρειάζεται εκατό ως πεντακόσια χρόνια για να τις αποσυνθέσει!

Πιο συγκεκριμένα, στο χώρο της πλατείας στο διάστημα από 14:00 έως 17:00μμ,   υπήρχαν ειδικά σημεία για τη συλλογή πλαστικής σακούλας ενώ παράλληλα μοιράστηκαν δέκα χιλιάδες πάνινες τσάντες πολλαπλών χρήσεων. Επίσης έγιναν επισκέψεις σχολείων και λοιπών δομών νέων της Περιφέρειας Αττικής και για τα παιδιά, λειτούργησε και Καλλιτεχνικό Εργαστήρι από ανακυκλώσιμα υλικά.

Με την παρουσία και την παρότρυνση των Ολυμπιονικών Βαλέριου Λεωνίδη ( άρση βαρών), Τατιάνας Καββαδία (καλαθοσφαίριση), Κώστα Λούδη (υδατοσφαίριση) και Βούλας Ζυγούρη (πάλη), οι πολίτες ενημερώθηκαν πως μπορούν να ανακυκλώσουν σωστά πλαστικές, μεταλλικές, γυάλινες συσκευασίες & χαρτί στο ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ με το σύστημα «Διαλογής στην Πηγή» και μπήκαν σε κλήρωση για πλούσια δώρα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, από την Πλατεία Συντάγματος εξέπεμπε ζωντανά το πρόγραμμά του ο ραδιοφωνικός σταθμός Παραπολιτικά FM 90.1 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Παρακάτω, η συνέντευξη της Προέδρου του ΣΕΟ κας Βούλα Ζυγούρη στην εκπομπή “κακά κορίτσια”:

Το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Γιώργος Ζερβός, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Νίκος Αβραμίδης, ο Πρόεδρος της ΤΕΧΑΝ κ. Απόστολος Μούργος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΧΑΝ Δρ. Παναγιώτης Μούργος, ο πρόεδρος της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων κ Κωνσταντίνος Δέδες, ο ηθοποιός κ. Χάρης Ρώμας, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών κα Κατερίνα Γκαγκάκη και η τραγουδίστρια κα Κατερίνα Στικούδη.