Σύμφωνο συνεργασίας ΣΕΟ και “Τρέξε Μαζί Μου”

Σύμφωνο συνεργασίας ΣΕΟ και “Τρέξε Μαζί Μου”

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) και η ΑΜΚΕ ¨Τρέξε Μαζί Μου¨ προχώρησαν στην σύναψη συμφώνου συνεργασίας με στόχο την δημιουργία ίσων ευκαιριών στα άτομα με αναπηρία με όχημα την ισοτιμία στην αθλητική συμμετοχή.

Η τελετή έλαβε χώρα στην αίθουσα παρουσιάσεων του PUBLIC Συντάγματος πλαίσιο της παρουσίασης του παιδικού βιβλίου της Κασσιανής Τσιμπραηλίδου  “Τρέξε Μαζί Μου”, την Παρασκευή 3-11-2023.

 

Ο κ. Βασίλης Γερογιάννης, εμπνευστής και συνιδρυτής του «Τρέξε Μαζί Μου», ως γονέας παιδιού με αναπηρία τόνισε σχετικά με το έναυσμα του εγχειρήματος ίδρυσης της Α.Μ.Κ.Ε.: «… όταν έρθεις αντιμέτωπος με οποιοδήποτε πρόβλημα έχεις δύο δρόμους μπροστά σου: ή θα απογοητευτείς, θα “τα βάψεις μαύρα” και θα κλαίς όλη μέρα ή θα προχωρήσεις με αισιοδοξία μπροστά και θα κάνεις ότι μπορείς για αν βελτιώσεις την κατάσταση. Διάλεξα το δεύτερο δρόμο και αυτό  σε αυτό το πλαίσιο προσπαθώ να παροτρύνω και τους άλλους που τυχών βρίσκονται στην ίδια θέση με εμένα να κάνουν με πίστη δουλειά και επιμονή ότι μπορούν.  Έτσι θα καταφέρουν κάθε στόχο που θα βάλουν ….»

 

 

Εκ μέρους του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών παρέστησαν η Πρόεδρος του Συλλόγου και κ. Βούλα Ζυγούρη και το μέλος κ. Μαρία – Λουίζα Βρυώνη, ολυμπιονίκες πάλης και οι δύο.  Εκ μέρους του ΣΕΟ, σχετικά με  την συνεργασία Ολυμπιονικών  – Τρέξε Μαζί Μου, είπε: « … Ως Ολυμπιονίκες πρεσβεύουμε στο σεβασμό και την ορθή διαχείριση της διαφορετικότητας και την ενισχύουμε κάθε θετική δράση για την προώθηση τους. Ως πρώτη δράση, στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας τρέχουμε με την ομάδα “Τρέξε Μαζί Μου”. Τρέχουμε με στόχο την άρση κάθε αποκλεισμού, υποστηρίζοντας έμπρακτα την συμπερίληψη και σπάζοντας στερεότυπα ή προκαταλήψεις και καλούμε όλους να γίνουν εθελοντές συνοδοί της ομάδας».

Την εξαιρετική εκδήλωση επιμελήθηκε και συντόνισε ο εκδότης Ευάγγελος Βερβερέλης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο, τα έσοδα από τις πωλήσεις του οποίου, θα διατίθενται υπέρ της εκπλήρωσης των σκοπών του «Τρέξε Μαζί μου» : “Η ιστορία του Μάραθου, ενός νεαρού αθλητή αναπηρία. Μέσα από την ιστορία του, αποτυπώνονται οι προκλήσεις και οι αμέτρητες δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά. Με τη βοήθεια των συγγενών και φίλων αλλά κυρίως με υπομονή και επιμονή, καταφέρνει πολλά στην ζωή του οδηγώντας τον στον θρίαμβο και την επιτυχία! Προτρέπει μικρούς και μεγάλους να τρέξουμε μαζί του το «Μαραθώνιο της ζωής» κυνηγώντας με υπομονή και επιμονή τα όνειρά μας! Με συγγραφέα, την Κάσσυ Τσιμπραηλίδου και εικονογράφο την Χριστίνα Τσέβη, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ηράκλειτος».

Στην παρουσίαση του βιβλίου ομιλητές ήταν:

1. Βασίλης Γερογιάννης – Εμπνευστής και συνιδρυτής της Τρέξε Μαζί Μου Α.Μ.Κ.Ε.”, μαραθωνοδρόμος με ΑμεΑ”

2. Βούλα Ζυγούρη – Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και Ολυμπιονίκης πάλης

3. Μαρία – Πολύζου Ειδική σύμβουλος υπουργού αθλητισμού και πρωταθλήτρια Μαραθωνίου δρόμου

4. Χρήστος Μελέτης – Κάπτεν ΑμεΑρικα

5. Χριστίνα (crosti) Τσέβη – Εικονογράφος

6. Κασσιανή (Κάσσυ) Τσιμπραηλίδου – Συγγραφέας, Παιδαγωγός προσχολικής αγωγής

7. Ευάγγελος Βερβερέλης – Εκδότης