Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών – Επιστολή Συμπαράστασης προς τον ΕΝΟΑ (Ελληνικός Ναυτικός Ομιλος Αιγυπτιωτών)

Αριθ. Πρωτ.: 892 Ημερομηνία:

Προς: Ελληνικός Ναυτικός ‘Ομιλος Αιγυπτιωτών Θέμα: Επιστολή συμπαράστασης

Αξιότιμε Πρόεδρε και Μέλη του ΔΣ,

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) αναγνωρίζοντας την σημαντική αθλητική προσφορά του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών (ΕΝΟΑ) στον ελληνικό αθλητισμό, εκφράζει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό του σχετικά το μέλλον των ερασιτεχνικών κλάδων άθλησης και ειδικά των ναυταθλητικών, μετά και την δεύτερη απόφαση περί αναγκαστικής αποχώρησής του ΕΝΟΑ από τον Αγ. Κοσμά, χωρίς να βρεθεί άλλος χώρος μετεγκατάστασης, παρά τις διαβεβαιώσεις. Υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι:

Στον ΕΝΟΑ παραχωρήθηκαν εγκαταστάσεις από την Πολιτεία ως αναγνώριση της προσφοράς του στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μη εξαιρουμένης της έντονης διείσδυσής του στον κοινωνικό ιστό της χώρας μας, έχει αναδείξει σειρά Ολυμπιονικών όπως οι: Γιάννης Βώσσος (Υδατοσφαίριση Μόσχα 1980), Μπισκιτζή Χρύσα (Κωπηλασία, Πεκίνο 2008), Βιργινία Κραβαριώτη (Ιστιοπλοϊα, Πεκίνο 2008), Σοφία Ασουμανάκη (Κωπηλασία, Ρίο 2016), Σπύρος Γιάνναρος (Κωπηλασία Ρίο 2016).

Σήμερα στο δυναμικό του ανήκουν αθλητές που προετοιμάζονται για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι όπως οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές στην κωπηλασία Αντώνης Παπακωνσταντίνου (πρόσφατα βραβευμένος από τον ΠΣΑΤ) και Γιάννης Καλανδαρίδης αλλά και πολλοί άλλους κορυφαίοι αθλητές από τέσσερα ολυμπιακά αθλήματα, το μέλλον των οποίων διαγράφεται πλέον αβέβαιο.

Αναμένουμε την επίλυση του προβλήματος της εγκατάστασης του ιστορικού αυτού ερασιτεχνικού Σωματείου ώστε αφενός να διατηρηθεί σε ισχύ και υπόσταση η ευγνωμοσύνη της πολιτείας για τις υπηρεσίες που έχουν παρασχεθεί στο Εθνος και αφετέρου να μπορέσουν απερίσπαστοι οι αθλητές να συνεχίσουν τις προπονήσεις τους, επ’ ωφελεία του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας.

Με εκτίμηση

 

   Η Πρόεδρος                                                                                     Ο Γενικός Γραμματέας

Σταυρούλα Ζυγούρη                                                                             Σωτήριος Τράκας

 

Διεύθυνση Επικοινωνίας:

ΟΔΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 37, 151 23 ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΤΤΙΚΗΣ,

E-mail: olympionikes@gmail.com, τηλ: 2131316288 

6944392721: Σταυρούλα Ζυγούρη – Πρόεδρος ΣΕΟ /

6987860871: Δημήτριος Μπιζιώτας: Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

Top