Συρανίδης και Θάνου στους Αγίους Θεοδώρους

 

Πριν λίγες ημέρες δύο Ολυμπιονίκες βρέθηκαν στην περιοχή της Κορινθίας. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης συγχρονισμένης κατάδυσης Νίκος Συρανίδης (Αθήνα 2004, μαζί με θωμά Μπίμη) και η αργυρή Ολυμπιονίκης κλασικού αθλητισμού Κατερίνα Θάνου (Σίδνεϊ 2000, 100μ.) επισκέφθηκαν 2ο δημοτκό σχολείο Αγίων Θεοδώρων. Η δράση ήταν μια πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου Αγίων Θεοδώρων και οργανώθηκε άψογα από το διδακτικό προσωπικό του σχολείου. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης οι Ολυμπιονίκες μας μοιράστηκαν τα μυστικά των αθλημάτων τους με τα παιδιά και απάντησαν στις ερωτήσεις τους γύρω από θέματα αθλητικής προετοιμασίας, συνδιασμού του σχολείου με τον αθλητισμό και γενικά Ολυμπισμού και στάσης ζωής. Τους υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και υπερηφάνεια μαθητές και δάσκαλοι.

“Οι μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Αγίων θεοδωρων είχαν την χαρά να έρθουν σε επαφή με δυο εξέχοντες Ολυμπιονίκες, υπόδειγμα Ανθρώπου και Αθλητή. Την Κατερίνα Θάνου και τον Νίκο Συρανίδη.

Η χώρα μας, στον τομέα του αθλητισμού ( όσο και αν φαίνεται περιεργο για μια χώρα 10 εκατομυρίων ανθρώπων, μέσα στα 8 + δισεκατομμύρια) έχει ένα τεράστιο κεφάλαιο. Το κεφάλαιο αυτό δεν είναι οι σωστές υποδομές, αφού σε αυτό υστερούμε άλλων χωρών- ακόμη και στην Αθηνα.

Το κεφάλαιο αυτό είναι ο μεγάλος αριθμός Ολυμπιονικων μας (αναλογικά πάντα με τον πληθυσμό μας). Οι Ολυμπιονίκες μας είναι ότι καλύτερο έχει αναδείξει η χώρα μας. Είναι αθλητές που τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους έκαναν αρκετές θυσίες ( σε σχέση πάντα με τους υπόλοιπους συνομηλίκους τους) για να υπηρετήσουν το άθλημα που είχαν επιλέξει και να διακριθούν σε αυτό. Για να φτάσουν σε αυτό στερήθηκαν, πόνεσαν ίδρωσαν, πικραθήκαν πολλές φορές, αλλά κάποιοι από αυτούς έζησαν την ύψιστη χαρά και τιμή.

Τώρα που πλέον δεν είναι ενεργοί αθλητές σε επίπεδο πρωταθλητισμού οι περισσότεροι από αυτούς προσφέρουν εθελοντικά απλόχερα τις εμπειρίες τους, την θετική τους αύρα, τον χρόνο τους, υπηρετώντας το Ιδεώδες του αθλητισμού απο άλλα πόστα.

Σήμερα οι μαθητές του 2ου σχολείου Αγίων θεοδωρων είχαν την χαρά να έρθουν σε επαφή με δυο εξέχοντες Ολυμπιονίκες, υπόδειγμα Ανθρώπου και Αθλητή. Την Κατερίνα Θάνου και τον Νίκο Συρανίδη. Να τους ακούσουν να θαυμάσουνε τις επιτυχίες τους, να νιώσουν και αυτά υπερήφανα ακούγοντας τον Εθνικό μας Ύμνο, να κάνουν τις ερωτήσεις τους προς αυτους, και σίγουρα κάποια από αυτα τα παιδιά, σήμερα θα ονειρευτούν συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες.!!!

Από μας το μόνο που ζητάνε είναι την ευκαιρία να αθληθούν, να αθληθούν σωστά… Αξίζουν και τα παιδιά στους Αγίους Θεόδωρους να έχουν δικαίωμα στο όνειρο… Προς το παρόν ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Ολυμπιονίκες και υπέροχους Ανθρώπους που μας τίμησαν σήμερα Κατερίνα και Νίκο ευχαριστούμε.” είπαν μέλη του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ευχαριστώντας Θάνου και Σιρανίδη για την παρουσία τους.