Συνάντηση ΣΕΟ με Ιωάννη Βρούτση

Μία άκρως παραγωγική πρώτη συνάντηση πραγματοποίησε χθες ο Σύλλογός Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Ιωάννη Βρούτση.

Ο κ. Βρούτσης δέχθηκε στο γραφείου του την Πρόεδρο του ΣΕΟ Βούλα Ζυγούρη, την Αντιπρόεδρο Εύη Μωραϊτίδου, την Ειδική Γραμματέα Χαρά Καρυάμη και το μέλος Γεωργία Ελληνάκη με τις οποίες διεξήγαγε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ευρεία συζήτηση για θέματα αθλητισμού και Ολυμπισμού. Στην συνάντηση έλαβε μέρος και η ειδική συνεργάτης του Υπουργού και Olympian μαραθωνίου δρόμου κα Μαρία Πολύζου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης  βρέθηκαν θέματα που αφορούν στον περαιτέρω εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του αθλητισμού μας υπό το πρίσμα της εδραίωσης αθλητικής κουλτούρας στον γενικό πληθυσμό της χώρας μας.

«Είναι τιμή μου να κρατάω τα χέρια που σήκωσαν και δόξασαν την Ελλάδα. Είναι τιμή για μένα που υπηρετώ τον Αθλητισμό από τη θέση του Υπουργού να υποδέχομαι στο γραφείο μου τις εκπροσώπους του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών! Η πολιτική μας στον αθλητισμό έχει επίκεντρο τους αθλητές και τις αθλήτριές μας. Είμαστε αποφασισμένοι να τους στηρίξουμε για να καταφέρουν ολοένα και περισσότεροι να στεφθούν Ολυμπιονίκες και να κρατήσουν τη σημαία μας ψηλά!» δήλωσε ο κ. Βρούτσης μετά το πέρας της συνάντησης.

Εκ μέρους του ΣΕΟ η κα Ζυγούρη είπε: «Συζητήσαμε πολλά ζητήματα που αφορούν τους Έλληνες Ολυμπιονίκες αλλά και εν γένει στον αθλητισμό. Ευχαριστούμε τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Βρούτση για τον χρόνο που διέθεσε, για το ειλικρινές ενδιαφέρον του για τα θέματά μας και τις πρωτοβουλίες εκσυγχρονισμού και μετασχηματισμού που συνθέτουν το όραμά του για το αύριο του αθλητικού μας γίγνεσθαι».

Στο ίδιο κλίμα η κα Μωραϊτίδου δήλωσε «Με δεδομένο το ότι η γόνιμη και συστηματική καλλιέργεια των ιδεωδών του Ολυμπισμού στην καθημερινότητά των νέων δια μέσου της εκπαίδευσης ανήκει στις θεμελιώδεις επιδιώξεις του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, χαιρετίζουμε την υπαγωγή του χαρτοφυλακίου του Αθλητισμού στο υπουργείο Παιδείας».

Οι δύο πλευρές συμφωνήσαν να διατηρήσουν συνεχή επικοινωνία και να αναπτύξουν συνέργειες πάντα προς όφελος του ελληνικού αθλητισμού.