Συμβολικός Δρόμος Εκεχειρίας Πνύκα – Καλλιμάρμαρο

#BEACTIVE Συμβολικός Δρόμος Εκεχειρίας #Πνύκα– #Καλλιμάρμαρο!
 
Γεφυρώνοντας το αρχαίο με το σύγχρονο με στόχο την #Εκεχειρία και την #Ειρήνη
Μέσα σε ένα κλίμα χαράς, αισιοδοξίας, ελπίδας και τηρώντας στο ακέραιο το υγειονομικό πρωτόκολλο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Δρόμου Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2020» Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας – The Route of Truce ο συμβολικός Δρόμος Εκεχειρίας Πνύκα – Καλλιμάρμαρο.
Του συμβολικού αυτού δρόμου ηγήθηκαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης Λευτέρης Αυγενάκης με τον Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη (ο οποίος είχε βραβευθεί από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας για το «#ΕυΑγωνίζεσθαι», ο κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ του Μαραθωνίου και διευθυντής του ΑΣΑΕΔ πλοίαρχος Σπύρος Ανδριόπουλος, η παγκοσμιονίκης του #TAEKWONDO Μαρια Καρπαθακη, και Ολυμπιονίκες. Οι δρομείς εκκίνησαν από το σύμβολο της Δημοκρατίας και του ελεύθερου λόγου την Πνύκα (εκκίνηση Κρήνη Πνύκας επί της Αποστόλου Παύλου) και μέσω των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Βασιλίσσης Αμαλίας και του Ζαππείου, έφθασαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο Καλλιμάρμαρο, το σύμβολο των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Δρόμος δεν είχε αγωνιστικό χαρακτήρα.
Έλαβαν μέρος ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, η πρόεδρος των Ολυμπιονικών κα Εύη Μωραϊτίδου, η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες κα Voula Kozompoli, ο Διευθυντής του International Olympic Truce Centre Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης, η Υποδιευθύντρια κα Ντόρα Πάλλη, ο Διευθυντής του ΑΣΑΕΔ και εκπρόσωπος του CISM κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ του Μαραθωνίου δρόμου πλοίαρχος Σπύρος Ανδριόπουλος, οι ολυμπιονίκες Σπύρος Γιαννιώτης, Βιργινία Κραβαριώτη, Δημήτρης Καφφάτος Dimitris Kaffatos, Γρηγόρης Χατζατουριάν, Νέρυ Νιαγκουάρα, Δημήτρης Μιτελούδης, η πρόεδρος του #ΑΘΗΝΑ984 Αθήνα 984 Radio Station και εκπρόσωπος του Δημάρχου Αθηναίων κα Νίκη Αραμπατζή Niki Arampatzi, η παγκοσμιονίκης του TAEKWONDO κα Μαρία Καρπαθάκη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας #ΚουνγκΦου κ. Λάμπρος Σταμούλης, η πρόεδρος της Συμπολιτείας Ολυμπίας κα Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη, ο πρώην βουλευτής της #ΝΔ κ. Γιώργος Κοντογιάννης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης κ.κ. Ηλίας Μουσταϊρας και Παύλος Ραβάνης, η πρόεδρος της Ιωνικής Στέγης Ηλιούπολης κα Αργυρώ Πίκουλα, ο ζωγράφος κ. Δημοσθένης Δαββέτας η γλύπτρια κα Ιωάννα Παρασκευά, ο ηθοποιός Πάνος Σταθακόπουλος, ο εγγονός του πρώτου Μαραθωνοδρόμου κ. Χάρης Βασιλάκος και δρομείς που είχαν συμμετάσχει στον «Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2020» Αρχαία Ήλιδα – Αρχαία Ολυμπία.
Η πρόεδρος της Συμπολιτείας Ολυμπίας κα Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη καλωσορίζοντας τους δρομείς και τους παρισταμένους έκανε αναφορά στη σύνδεση του συμβολικού δρόμου Εκεχειρίας με την Πνύκα και το Παναθηναϊκό Στάδιο και τον Παγκράτη Ηρακλή και στους Αθηναίους Ολυμπιονίκες της αρχαιότητας που έκαναν τον δικό τους δρόμο Εκεχειρίας για να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αρχαία Ολυμπία.
Στο Παναθηναϊκό Στάδιο τα παιδιά της Ομάδας ΜΙΛΑ του 9ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας μαζί με την παραολυμπιονίκη κα Ειρήνη Κουρούβανη με χορογραφία της κας Νεκταρίας Κωνσταντίνου Nektaria Konstantinou παρουσίασαν ένα δρώμενο για την ειρήνη, την ελευθερία και τον σχολικό εκφοβισμό. Πριν την έναρξη του χορού, η μαθήτρια Αλεξάνδρα Π. έδωσε το μήνυμα: «Χορεύουμε για την Ειρήνη. Χορεύουμε για την ελευθερία της έκφρασης και της κίνησης. #Χορεύουμε για μια νέα πραγματικότητα όπου τη λέξη #πόλεμος δεν θα γνωρίσει. Χορεύουμε για να επικρατήσει η Ειρήνη και να διαδώσουμε το μήνυμα στη γενιά μας. Χορεύουμε και ελπίζουμε. Ελπίζουμε ότι όλα μια μέρα θα τελειώσουν. Θα αλλάξουν προς το καλύτερο…».
Στη συνέχεια προσκεκλημένοι μαζί με παιδιά και την ομάδα ΜΙΛΑ σχημάτισαν το σήμα της Ειρήνης επί της πλατείας του Παναθηναϊκού Σταδίου.
Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν από τον Δήμαρχο Ήλιδας, της διοργανώτριας πόλης των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων κ. Γιάννη Λυμπέρη και τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη με ειδικές πλακέτες που είχαν φιλοτεχνηθεί από τον γλύπτη κ. Ευάγγελο Μουστάκα, οι Αλέξανδρος Βαμβακίδης (αρχιφύλακας) και Καρυώτης Νικόλαος (υποπλοίαρχος ΠΝ) για τη συμμετοχή τους στον Δρόμο του Ηρακλή (Αγραπιδοχώρι-Αρχ. Ήλιδα), στον Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας Αρχαία Ήλιδα – Αρχαία Ολυμπία, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης Γιώργος Πατούλης για τη συνεχή στήριξη στις ολυμπιακές αξίες και στην ιδέα της Εκεχειρίας αλλά και στις δράσεις της Συμπολιτείας Ολυμπίας, ο πρόεδρος Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας – ΕΘΝ.Ο.Α κ. Γιώργος Αλικάκος, ο Εθνικός Συντονιστής του #BEACTIVE κ. Διονύσης Καρακάσης, η παραολυμπιονίκης κα Ειρήνη Κουρούβανη που ηγήθηκε της ομάδας ΜΙΛΑ και η κα Νεκταρία Κωνσταντίνου η οποία επιμελήθηκε του δρώμενου των παιδιών.
Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική από τη μπάντα του Δήμου Αθηναίων να ερμηνεύουν τραγούδια για την ειρήνη και για την Αθήνα. Νεαρά παιδιά επιβράβευσαν τους δρομείς και τους παρισταμένους με ένα κλαδί αγριελιάς από την Αρχαία Ήλιδα και την Αρχαία Ολυμπία που είχε επάνω τον δίσκο της Εκεχειρίας.
Να επισημανθεί ότι τηρήθηκε στο ακέραιο το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει κατατεθεί και εγκριθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού General Secretariat of Sports (50 δρομείς και συγκεκριμένος αριθμός συμμετεχόντων, τήρηση αποστάσεων, χρήση αντισηπτικών, μασκών καθώς και γαντιών όπου εκρίνετο απαραίτητο).
Σε όλους τους παρισταμένους δόθηκε ο έπαινος της διοργάνωσης, αναμνηστικό t-shirt και προϊόντα από τους χορηγούς της διοργάνωσης.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας – Federation of Olympia και συνδιοργανώθηκε με τις Περιφέρειες Αττικής Περιφέρεια Αττικής, Δυτικής Ελλάδας Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / Region of Western Greece, τους Δήμους Ήλιδας Δήμος Ήλιδας – Municipality of Ilida, Πύργου Δήμος Πύργου / Municipality Of Pyrgos και Αρχαίας Ολυμπίας Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, συνεργαζόμενο φορέα υποστήριξης το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, τελούσε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών Υπουργείο Εσωτερικών και Τουρισμού Υπουργείο Τουρισμού – Ministry of Tourism, του Παγκόσμιου Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM) CISM – Conseil International du Sport Militaire, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ) International Olympic Academy, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Hellenic Olympic Committee, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Hellenic Olympic Winners Association – SΕΟ, της #ΕΘΝΟΑ, του #ΕΟΤ, θεσμικούς υποστηρικτές τον Δήμο Σπάρτης Δήμος Σπάρτης και τον Δήμο Αθηναίων, τεχνική υποστήριξη το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων ΑΣΑΕΔ και το Πολεμικό Μουσείο, με την στήριξη του #BEACTIVE, χορηγούς επικοινωνίας τον ΠΣΑΤ, την ΕΡΤ, ΕΡΑσπορ, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΕΡΤ Πάτρας, ΕΡΤ Πύργου, RunningNews.gr www.RunningNews.gr – Τα πάντα για το Τρέξιμο, ΑΘΗΝΑ 9,84, apopseis.gr, OVI, Greekteachers, Polismagazine κ.α. Και την υποστήριξη των: ΟΠΑΠ Α.Ε., ΑΜΚΕ ΑΙΓΕΑΣ, Avancecarrental, Ανταποδοτική Ανακύκλωση Συσκευασιών, Fargeco Hellas ΕΠΕ, LOUX – ΛΟΥΞ – Φυσική Ελληνική Απόλαυση, Ζαγόρι Φυσικό Μεταλλικό Νερό, Μπισκότα Παπαδοπούλου, ΔΗ.Κ.Ε. Πύργου, Εθνική Ασφαλιστική, Mercouri Estate – Κτήμα Μερκούρη, ΗΛΙΣ Παραδοσιακά Ζυμαρικά, Καλομοιρης Ηλ.βι.γαλ, Αγροτικός Συνεταιρισμός Κορυφής Ηλείας, Ένωση Αγροτών Ηλείας ΙΚΕ, ΟΕΣΗ – Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας, Bioilis.

 

 

 

 
Top