Συγκλονιστικό double η Ντρισπιώτη: δύο χρυσά στην Ευρώπη μέσα σε τέσσερις μέρες

Η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κάνει double σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι πλέον η Αντιγόνη Ντρισπιώτη μετά την κατάκτηση δεύτερου χρυσού μεταλλίου στο βάδην αυτή τη φορά στα 20 χλμ. με χρόνο 1:29:03. Ο χρόνος είναι ατομικό της ρεκόρ στην απόσταση και με αυτή την επίδοση η χώρα μας έφτασε τα 33 μετάλλια στη διοργάνωση.

Επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική της αγωνιστική κατάσταση αποφάσισε μαζί με τον προπονητή της Ναπολέων Κεφαλόπουλο, μετά την νίκη στα 35 χλμ. να πάρει μέρος και στα 20 χλμ. απόσταση στην οποία είχε επίσης δηλώσει συμμετοχή. Εκεί, χωρίς κανένα άγχος και με ιδανική τακτική κατέκτησε δεύτερο χρυσό μετάλλιο  στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, σε έναν τελικό που μετά το 13ο χλμ διεξήχθη με βροχή και υγρασία, δυσκολεύοντας τις αθλήτριες. Η Ντρισπιώτη άφησε πίσω της την  Πολωνή Καταρζίνα Ζντζιέμπλο με +0.17΄΄ και την Γερμανίδα Σάσκια Φάιγκε με +0.22.

Η Πρόεδρος και το ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) συγχαίρουμε την Ολυμπιονίκη του Τόκιο Αντιγόνη Ντρισπιώτη για το “χρυσό Ευρωπαϊκό double”, της ευχόμαστε υγεία και ευτυχία και τα καλύτερα για τους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες.

Στην κούρσα συμμετείχε και έτερη Ελληνίδα η Χριστίνα Παπαδοπούλου που τερμάτισε 12η με χρόνο 1.35.19 που αποτελεί την καλύτερη επίδοσή της την τρέχουσα σεζόν.

Πριν το κλείσιμο της 20η Αυγούστου η Ελλάδα έφτασε τα 34 μετάλλια και ανέβηκε στην 3η θέση της γενικής κατάταξης χωρών της διοργάνωσης, κάτι που επίσης αποτελεί επιτυχία αφού η Ελίνα Τζένκο το νέο αστέρι του ακοντισμού μας, κατέκτησε επίσης χρυσό μετάλλιο στο  Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Να σημειωθεί ότι η τελευταία αθλήτρια που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο ίδιο άθλημα ήταν η Μιρέλα Μανιάνι το 2002 πάλι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και … πάλι στο Μόναχο!