Σκυταλοδρομία Running Out of Time – 2022 – Προστασία της φύσης

Σκυταλοδρομία Running Out of Time – 2022 – Προστασία της φύσης

H σκυταλοδρομία Running Out of Time, είναι μια μοναδική, αδιάκοπη σκυταλοδρομία 7.767 χλμ. για την κλιματική αλλαγή, από τη Γλασκόβη της Σκωτίας που φιλοξένησε την COP26 στο Sharm el-Sheikh της Αιγύπτου που θα φιλοξενήσει την COP27. Θα είναι η μεγαλύτερη αδιάκοπη σκυταλοδρομία που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί, με δρομείς και ποδηλάτες που θα μεταφέρουν τη σκυτάλη και μαζί της ένα ηχηρό μήνυμα για την κλιματική αλλαγή από τη νέα γενιά προς τους παγκόσμιους ηγέτες στην COP27. Διοργανώτρια εταιρεία είναι η The World Relay Ltd. Η σκυταλοδρομία θα έχει διάρκεια 38 ημερών και θα περάσει από 18 χώρες. Η συνολική διαδρομή στην ξηρά χωρίζεται σε 732 τμήματα των 10 χιλιομέτρων έκαστο, για τα οποία μπορούν να εγγραφούν οι ενδιαφερόμενοι.
Η εναρκτήρια τελετή είχε προγραμματισθεί για την 30η Σεπτεμβρίου 2022 στη Γλασκόβη, κατά τη διάρκεια της οποίας το μήνυμα σφραγίσθηκε στη σκυτάλη. Από εκεί, αλλάζοντας χέρια μεταξύ δρομέων, ποδηλατών και ιστιοπλόων θα ταξιδέψει σε Σκωτία, Ουαλία, Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Σλοβενία, Κροατία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ και Αίγυπτο για να φτάσει στο Sharm el-Sheikh την 6η Νοεμβρίου, εγκαίρως για την COP27 που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 18 Νοεμβρίου. Στη διαδρομή της (the route), η σκυτάλη θα διασχίσει θάλασσες, οροσειρές, παγετώνες, ερήμους, αλλά και χωριά, πόλεις και πρωτεύουσες. Θα επισκεφθεί εκατοντάδες σχολεία, απειλούμενες περιοχές και έργα για την προστασία της φύσης με σκοπό να εμπνεύσει και να ενισχύσει τις τοπικές δράσεις για την κλιματική αλλαγή. Παράλληλα, η σκυταλοδρομία θα συγκεντρώσει πόρους για το Global Forest Fund του Foundation for Environmental Education και την Carbon Copy.

Σήμερα την σκυτάλη παρέλαβε ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Γιάννης Χρήστου με κωπηλατική λέμβο από τα σύνορα της γείτονος χώρας Αλβανίας και την μετέφερε στο έδαφός μας για να ξεκινήσει την πορεία της στην Ελλάδα.

Τις επόμενες ημέρες θα μεταφερθεί από πολλούς άλλους Ολυμπιονίκες, προσωπικότητες του αθλητισμού και πλήθος κόσμου.

 

Top